Shares

Apropierea zilei alegerilor îl face tot mai nervos pe preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, care este în acelaşi timp şi şeful campaniei electorale a lui Traian Băsescu. Nu ştiu dacă o fi din cauza tensiunii acumulate în ultima vreme sau pur şi simplu pentru că sondajele nu-i prea sunt favorabile actualului preşedinte al României.

În conferinţa de presă de astăzi, Gheorghe Flutur a fost irascibil, iar întrebările jurnaliştilor l-au iritat cum nu s-a mai întâmplat de multă vreme. Chestionat pe tema listei convorbirilor telefonice ale Angelei Ciurea, fost procuror al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism, pe care Elena Udrea a prezentat-o în emisiunea „Naşul” de la B1TV, Flutur i-a găsit vinovaţi pe ziarişti.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava le-a reproşat jurnaliştilor prezenţi la conferinţa de presă că extrag lucrurile din context şi asta pentru că „nu-l iubiţi pe Traian Băsescu”.

Gheorghe Flutur ar trebui să înţeleagă că aici nu e vorba de iubire sau ură, ci despre modul cum anumite persoane, fie că se numesc Elena Udrea sau altfel, reuşesc să pună mâna pe documente ce ţin de intimitatea unui individ care locuieşte şi plăteşte taxe şi impozite în statul democratic doar pe hârtie numit România.

gheorghe flutur nervos

Flutur a preferat să evite răspunsul, aşa cum o face cu toate problemele care nu-i sunt pe plac, şi a aruncat o chestiune extrem de gravă în derizoriul campaniei electorale care „e cam agitată”.

Şi cum la întrebările neconvenabile nu s-a străduit prea tare să ofere explicaţii, s-a gândit să acopere totul cu o perdea de fum. Una convenabilă lui, firesc, cum că Traian Băsescu are 10 procente în plus faţă de următorul candidat la fotoliul de la Cotroceni. Nu ne-a spus însă care sunt procentele şi cine îl secondează pe actualul şef al statului. Elocvent, nu?

Şi pentru a încheia în tonul conferinţei de presă, Gheorghe Flutur s-a ridicat brusc de la masă şi a anunţat că discuţia cu ziariştii s-a încheiat. Bat clopotele pentru PD-L şi Traian Băsescu?