Shares

Locul unde acum mai puţin de doi ani Gheorghe Flutur şi Traian Băsescu apăreau triumfal în faţa unei mulţimi care-i aclama s-a metamorfozat.

Mii de oameni prezenţi la Iaşi, manifestările prilejuite de împlinirea a 152 de la Unirea Moldovei cu Ţara Românească, l-au huiduit copios pe preşedintele României.

Imaginile de acum câteva ore au adus aminte de ceea ce s-a întâmplat la Bucureşti, pe 21 decembrie 1989, când mulţimea furioasă a scandat împotriva dictatorului Nicolae Ceauşescu, în timp ce apropiaţii săi îl aplaudau din balcon.

Scenele păreau copiate la indigo la Iaşi, unde Gheorghe Flutur, Elena Udrea şi ceilalţi lideri PD-L l-au aplaudat pe şeful statului, iar mulţimea a început să-l fluiere, să-l huiduie şi să strige “Cuza cel Mare, Băsescu Dezbinare”, “Vânzători de ţară”.

Corul protestelor i-a vizat şi pe ceilalţi lideri democrat liberali, care au fost gratulaţi cu cereri de demisie şi cu apelativul „Hoţii!”.

Zvonurile spun că o parte dintre oamenii care au protestat au fost aduşi la Iaşi de către cei de la PSD, iar din Suceava ar fi plecat câteva autocare. Este foarte posibil ca lucrurile să stea aşa, dar la fel de adevărat este că nemulţumirile cresc de la o zi la alta, iar oamenii s-au săturat să vadă un Guvern impotent, condus de fapt de Traian Băsescu.

Acum mă grăbesc să plec la mitingul pensionarilor militari din Suceava, din faţa Prefecturii. Şi-au anunţat prezenţa vreo 200 de persoane, dar sunt curios câţi vor veni şi mai ales cum vor reacţiona.

Jandarmii erau deja pe poziţii, instalaţi bine şi în număr mare.