Brigada Diverse

Flutur, în „balconul” lui Ceauşescu

Locul unde acum mai puţin de doi ani Gheorghe Flutur şi Traian Băsescu apăreau triumfal în faţa unei mulţimi care-i aclama s-a metamorfozat.

Mii de oameni prezenţi la Iaşi, manifestările prilejuite de împlinirea a 152 de la Unirea Moldovei cu Ţara Românească, l-au huiduit copios pe preşedintele României.

Imaginile de acum câteva ore au adus aminte de ceea ce s-a întâmplat la Bucureşti, pe 21 decembrie 1989, când mulţimea furioasă a scandat împotriva dictatorului Nicolae Ceauşescu, în timp ce apropiaţii săi îl aplaudau din balcon.

Scenele păreau copiate la indigo la Iaşi, unde Gheorghe Flutur, Elena Udrea şi ceilalţi lideri PD-L l-au aplaudat pe şeful statului, iar mulţimea a început să-l fluiere, să-l huiduie şi să strige „Cuza cel Mare, Băsescu Dezbinare”, „Vânzători de ţară”.

Corul protestelor i-a vizat şi pe ceilalţi lideri democrat liberali, care au fost gratulaţi cu cereri de demisie şi cu apelativul „Hoţii!”.

Zvonurile spun că o parte dintre oamenii care au protestat au fost aduşi la Iaşi de către cei de la PSD, iar din Suceava ar fi plecat câteva autocare. Este foarte posibil ca lucrurile să stea aşa, dar la fel de adevărat este că nemulţumirile cresc de la o zi la alta, iar oamenii s-au săturat să vadă un Guvern impotent, condus de fapt de Traian Băsescu.

Acum mă grăbesc să plec la mitingul pensionarilor militari din Suceava, din faţa Prefecturii. Şi-au anunţat prezenţa vreo 200 de persoane, dar sunt curios câţi vor veni şi mai ales cum vor reacţiona.

Jandarmii erau deja pe poziţii, instalaţi bine şi în număr mare.

Articole asemănătoare

11 Comentarii

 1. La autocare e paritate. Cam câţi lătrăi au masat pesediştii, tot atâţia au masat şi pedeliştii. Populaţia neafiliată politic deja e împotriva Chiorului şi oricâţi aplaudaci ar mâna la vreo manifestaţie bostăniii, ei vor fi acoperiţi.

  1. ai fost cumva sa le numeri? ai fost acolo? asa ca …..dai pareri ce nu sunt intemeiate pe dovezi

 2. Comentariu de etapă,până ne zice domnu’ Sandrinio cum a fost cu mitingu’ si la Suceava: cand Simirad era cu Iliescu (o tempora,o mores…) portocalele stricate nu-l scoteau din „Moş Bodrângă”,”Pafnutie”,”Pasul si başina” precum si alte dulceţuri de Iaşi,ceea ce era oarecum just,daca te uiti bine la el. Acuma,noroc cu el ca a mai reperat onoarea lu’ dom’ prezident care s-a facut de kkt de Ziua Unirii,nu?
  O lipsa mare a fost si aceea ca la depunerea de catre doamna Udrea a coroanei respective (ca la morţi…) fanfara ar fi trebuit sa-i cânte renumitul hit: ” Din Cucoş nu faci găină/Nici din kurvă gospodină…”

 3. A inceput campanie electorala cam devreme dupa mine dar acest lucru nu mai conteaza

  Oricum felicitari pentru organizare – pentru organizarea psd desigur

 4. Nato, azi ai fost în misiune la Iaşi? Că şi Flutur a sărit la interval cu câteva autobuze de lingăi de ăia pe care-i cară pe la parangheliile câmpeneşti din judeţ

 5. Un simplu zvon dupa mine, cred ca se merge pe sistemul ” hotul striga hotul ”

  Bucovinenii din cate stiu eu sarbatoresc unirea pe 28 Noiembrie nu pe 24 Ianuarie

  Daca au fost trimisi oameni a ramas toata povestea intr-un cerc restrans – daca tu ai intrare in acel cerc poate vii cu detalii dar sa stii ca pdlistii sunt cei din portocaliu nu rosu sau galben.

 6. Acelaşi rahat. Pe vremea FSN-ului erau roşii. Păi Nelu Balan e burdujenist, nu e bucvinean, o fi încărcat el acolo două faetoane de CAP-işti regăţeni de pe la Salcea şi s-o fi dus cu ei să-i bage pe sub fustele Udrei. Totuşi, dacă bucovinenii nu au ce căuta la Iaşi, ce căuta Insecta în primul rând acolo? Probabil că s-a gândit că nu a făcut nimic anul trecut pe 28 la Suceava şi nu-i strică un drum la Iaşi să se mai afişeze cu Chioru’. Şi totuşi ce căuta etnobotanistul Brăteanu la Alba Iulia în 2010, că doar acolo s-a unit Ardealul cu Ţara? Obtuză gândire mai aveţi voi bostăniii şi din cauza asta o să vă dea jos poporul, pentru că el zgheară de foame şi voi spuneţi că îl pun mogulii, Antonescu şi Ponta.

 7. Lasă-l in zeama lui,ăsta nici măcar nu realizează că mai are puţin şi se cere in sindicatul lui Dogaru.La uzinele DACIA protestau astăzi 10.000 de oameni care strigau aceleasi lucruri pe care le strigau oamenii la Iasi. Pe aia tot PSD+PNL i-au adus? Abia de acum inainte o sa scoata oameni in strada !

 8. Camil credem ca esti mai diferit ca ceilalti dar se pare ca m-am inselat deci cine a dus autocarele alea cu oameni Flutur sau Balan sau poate Lungu ca el e primar prin Salcea .

  Eu nu sunt purtatorul de cuvant al portocaliilor prin urmare eu sarbatoresc unirea pe 28 desigur multumita comunistilor in judet a fost o infuzie de cetateni de prin alte judete care au ajuns datorita priceperi lor sa aiba functii prin judet si asa au cam uitat ca Bucovina e un pic diferita de celelate judete

  Cat despre baietii suparati la Dacia stiti macar de ce faceau urat ? Erau suparati deoarece contractul colectiv de munca zbura si eu as fi suparat cand patronul ma poate da afara fara sa imi dea salarii compensatorii – hii deja poate sa faca asta, la naiba nu lucrez unde trebuie

 9. Şi dacă nu era luată partea asta de Moldova de austrieci, nu mai era umplută cu toate zoaiele de prin străfundurile Galiţiei, Tirolului, Ungariei, Poloniei şamd şi acum erau aici români şi toată Bucovina era la România şi bla bla. Cu dacă nu faci nimic. Realitatea e asta şi să ştii că mulţi români din Bucovina au pus umărul la Mica Unire, aşa cum mulţi români din proaspătul Regat al României au ajutat la unirea Bucovinei cu România. Chiar Flondor a chemat armata română

Back to top button