Brigada Diverse

Flutur, regizorul osanalelor lui Băsescu?

Ediţia elctronică a ziarului „Cotidianul” a lansat azi pe piaţă o ipoteză şocantă, şi anume că Gheorghe Flutur ar fi în spatele unei poveşti lacrimogene de presă menită să-i ridice osanale preşedintelui Traian Băsescu.

Nu ştiu dacă preşedintele Consiliului Judeţean Suceava este sau nu străin de acea „făcătură”, dar unele elemente duc la el. Pe scurt, este vorba de o poveste cu o fetiţă care-i scrie preşedintelui României şi-l roagă să rezolve o serie de probleme ale copiilor din satul Miron Costin, comuna Vlăsineşti, judeţul Botoşani. Iată un citat din articolul incriminat: „Ultima scrisoare a fost trimisă şefului statului înainte de începerea anului şcolar. <Am o problemă care mă nelinişteşte. La început de an şcolar, toţi copiii care nu au venit primesc rechizite şcolare. Unii îşi bat joc de ele, făcând avioane şi bărci din hârtie. Toţi copiii, indiferent de venit, ar trebui să primească rechizite dacă au media de la nouă în sus, astfel economia ar creşte puţin câte puţin. M-aş bucura dacă până în toamnă aţi rezolva această problemă>, i-a scris Lavinia preşedintelui României. Răspunsul şefului statului nu s-a lăsat aşteptat. Înainte de începerea vacanţei de iarnă, Lavinia şi toţi colegii săi cu medii bune de la Şcoala Miron Costin au primit rechizite şcolare. <Sunt foarte fericită că am rezolvat o problemă mică pentru unii, mare pentru noi copiii de la ţară>, a spus fetiţa care îi pregăteşte şefului statului noi chestiuni de rezolvat pentru noul an.

Cei de la „Cotidianul” spun însă că această corespondenţă între şeful statului şi Lavinia Maria Oniciuc, o fetiţă „de nota 10” din clasa a VII-a, nu este altceva decât rodul muncii activiştilor şi a unei propagande care aminteşte de anii 1950.

În sprijinul acestei ipoteze au fost aduse şi câteva elemente. Fetiţa este fiica lui Ionel Oniciuc, un fost primar PD, până în 2008, al comunei Vlăsineşti, actualmente preşedinte al Camerei Agricole Judeţene Botoşani. Mai mult, Gheorghe Flutur ar fi bun prieten cu Ionel Oniciuc, căruia i-a trecut pragul casei de mai multe ori. De aici şi asocierea între corespondenţa Laviniei Oniciuc cu preşedintele Traian Băsescu şi şeful administraţiei judeţene sucevene.

Concluzia trasă de cei de la „Cotidianul” este că „totul pare să poarte amprenta unei scenariu conceput de Gheorghe Flutur. Cel care a avut şi măreaţa idee de a scrie lozinci cu trupurile a mii de oi”.

Dacă e aşa sau nu, rămâne să stabiliţi voi. Şi mai am o nedumerire: Dinu Patriciu şi Traian Băsescu or fi din nou de aceeaşi parte a redutei?

Articole asemănătoare

3 Comentarii

  1. Din cite am vazut in cei 3 ani de mandat GICA FLUTUR, se pare ca in materie de propaganda depaseste cu mult si pe cei mai buni propagandisti Nord Coreeni. Vezi scena cu oile, vezi inregistrarea de la Mitoc din octombrie sau noiembrie, etc etc.Daca este cineva care are o alta parere, e liber sa o faca!

  2. Nu cred ca trebuie supralicitata aptitudinea d-lui Flutur de a lucra doar la imagine,folosindu-se de ceea ce are la indemana:prosti cu gramada,oi,boi,porci,vanzatori,tradatori,pocaiti acoperiti si neacoperiti,femei grase de moravuri usoare,intelectuali zootehnisti,lucratori din sfera serviciilor dinspre populatie,etc. Asta face parte din componenta predominant histrionica a personalitatii sale,asemanatoare cu aceea a unui anume politician cu privirile imbarligate la care slujeste. Amandoi sunt doar niste sociopati,mai devreme sau mai tarziu se vor da loviti in aripa si se vor victimiza ca reformatori,neintelesi de prostimea acestei natii…
    Chestia cu scrisoarea de la Vlasinesti:nu contest,acolo este un mare rezervor de bucovineni resapati,in sensul ca ,imediat ce apare o bresa la Bucovina ,ne vin de acolo intariri. E plina bucata de Bucovina care ne-a mai ramas de bucovineni de frunte din Vlasinesti,cum ar fi domnul Dumitru Cucu,cel care da in fiecare an certificate de bucovineni,adica iti confirma sau nu daca esti conform… Tot de pe-acolo mai este si Vasile Ilie,asa incat combinatia evocata este foarte probabila,chiar quasi certa.
    Cat despre botosanenii care ii trimit scrisori sincere de admiratie lui basescu,sa ne amintim ca un anume Lenin,cunoscut ca fosta statuie din Bucuresti ,a scris (evident,inainte de a fi cioplit in bronz…) urmatoarele,in lucrarea sa „Rusia si velicorusii” : „Este rau sa fii rob dar este si mai rau sa fii rob si sa-ti ridici in slavi conditia de rob…”
    Urmatoarele scrisori de adeziune vor veni ,aproape sigur,de la copiii betivi din Vaslui,de la copiii care se bat cu bâtele la Ruginoasa si,in general,de la locuitorii judetului Moldova de Sus (sau cu curu-n sus,ma rog…) in care aspira domnul Flutur sa fie gauleiter.

  3. P.S. Heil,herr Schmetterling ! In sensul ca „heil!” atat dumneavoastra cat si hotelurile dvs. dar si sa traiasca si sa infloreasca conturile dvs. cele frumoase si gâdiloase,alimentate exclusiv din indemnizatia de presedinte al C.J. al PDL.

Back to top button