Shares

Ediţia elctronică a ziarului „Cotidianul” a lansat azi pe piaţă o ipoteză şocantă, şi anume că Gheorghe Flutur ar fi în spatele unei poveşti lacrimogene de presă menită să-i ridice osanale preşedintelui Traian Băsescu.

Nu ştiu dacă preşedintele Consiliului Judeţean Suceava este sau nu străin de acea „făcătură”, dar unele elemente duc la el. Pe scurt, este vorba de o poveste cu o fetiţă care-i scrie preşedintelui României şi-l roagă să rezolve o serie de probleme ale copiilor din satul Miron Costin, comuna Vlăsineşti, judeţul Botoşani. Iată un citat din articolul incriminat: „Ultima scrisoare a fost trimisă şefului statului înainte de începerea anului şcolar. <Am o problemă care mă nelinişteşte. La început de an şcolar, toţi copiii care nu au venit primesc rechizite şcolare. Unii îşi bat joc de ele, făcând avioane şi bărci din hârtie. Toţi copiii, indiferent de venit, ar trebui să primească rechizite dacă au media de la nouă în sus, astfel economia ar creşte puţin câte puţin. M-aş bucura dacă până în toamnă aţi rezolva această problemă>, i-a scris Lavinia preşedintelui României. Răspunsul şefului statului nu s-a lăsat aşteptat. Înainte de începerea vacanţei de iarnă, Lavinia şi toţi colegii săi cu medii bune de la Şcoala Miron Costin au primit rechizite şcolare. <Sunt foarte fericită că am rezolvat o problemă mică pentru unii, mare pentru noi copiii de la ţară>, a spus fetiţa care îi pregăteşte şefului statului noi chestiuni de rezolvat pentru noul an.

Cei de la „Cotidianul” spun însă că această corespondenţă între şeful statului şi Lavinia Maria Oniciuc, o fetiţă „de nota 10” din clasa a VII-a, nu este altceva decât rodul muncii activiştilor şi a unei propagande care aminteşte de anii 1950.

În sprijinul acestei ipoteze au fost aduse şi câteva elemente. Fetiţa este fiica lui Ionel Oniciuc, un fost primar PD, până în 2008, al comunei Vlăsineşti, actualmente preşedinte al Camerei Agricole Judeţene Botoşani. Mai mult, Gheorghe Flutur ar fi bun prieten cu Ionel Oniciuc, căruia i-a trecut pragul casei de mai multe ori. De aici şi asocierea între corespondenţa Laviniei Oniciuc cu preşedintele Traian Băsescu şi şeful administraţiei judeţene sucevene.

Concluzia trasă de cei de la „Cotidianul” este că „totul pare să poarte amprenta unei scenariu conceput de Gheorghe Flutur. Cel care a avut şi măreaţa idee de a scrie lozinci cu trupurile a mii de oi”.

Dacă e aşa sau nu, rămâne să stabiliţi voi. Şi mai am o nedumerire: Dinu Patriciu şi Traian Băsescu or fi din nou de aceeaşi parte a redutei?