Shares

Pentru a deschide o afacere în România, mai ales una care presupune producţie, trebuie să dai dovadă fie de nebunie, fie de inconştienţă.

Iar dacă le ai pe amândouă, cu siguranţă te înhami la treabă. Doi tineri care nu au făcut încă 30 de ani vor să demonstreze că sunt un pic nebuni şi deloc inconştienţi. Şi-au făcut ceva calcule, s-au căutat prin buzunare, iar acolo când l-au găsit gol s-au dus pe la bănci, şi au demarat o afacere. Cei doi, Andrei Toma şi Andrei Moroşanu, au deschis o fabrică de suc de mere.

E un început şi pentru ei, dar poate fi un exemplu şi pentru alţi suceveni.

Sper ca domeniul pe care au păşit, unul necunoscut pentru amândoi, să nu se transforme în nisipuri mişcătoare. Din punctul meu de vedere au toate şansele să performeze: fabrica pe care au deschis-o este amplasată în Fălticeni, patria merelor, iar oamenii pe care i-au angajat sunt profesionişti şi ştiu foarte bine ce au de făcut.

E o afacere de nişă, o oportunitate pe care au întrezărit-o. Iar astfel de nişe există în toate domeniile. Trebuie doar căutate. Cu un dram de curaj şi ceva bani sper ca şi alţii să le calce pe urme lui Andrei Toma şi lui Andrei Moroşanu.