Shares

Fotbalul din Suceava este fix ca o gogoaşă. Iar faptul că pe spatele tricoului portarului titular apare scris Gogoaşă în locul numelui său real, Preda, nu este decât o confirmare că pe Areni nu se joacă fotbal, ci ţurcă.

De ce am spus că fotbalul e ca o gogoaşă. Simplu. Pentru că gogoaşa este ceva care se umflă, exact la fel cum s-a întâmplat şi cu jucătorii echipei Rapid CFR Suceava.

Principala preocupare a acestor indivizi care dau cu piciorul în minge, fotbalişti nu pot fi numiţi nici cu foarte multă îngăduinţă, este aceea de a nu rata vreo crâşmă.

Chiar dacă echipa este cu un picior în groapă, a se citi aproape retrogradată, jucătorii legitimaţi la echipă au timp de pierdut nopţile la băute. Iar ultima ispravă de acest gen s-a petrecut săptămâna trecută, rezultatul ulterior fiind deja cunoscut.

Mai exact, marii fotbalişti de la Rapid CFR Suceava au pierdut lamentabil în faţa unor copii de 17, 18 sau 19 ani, ajungând la trei înfrângeri pe teren propriu, din tot atâtea meciuri, în acest retur de campionat.

Eu propun celor din Primăria Suceava şi consilierilor locali să retragă orice sprijin financiar acordat echipei de fotbal Rapid CFR Suceava. Nu mi se pare normal să finanţezi de la bugetul local un grup care are cu totul şi cu totul alte preocupări decât cele sportive.

Mai pe româneşte, sunt bani aruncaţi pe fereastră pentru ceva care nu are absolut nici o finalitate.

Banii ar trebui să meargă acolo unde există performanţă. Iar asta se întâmplă la handbal, unde echipa e printre primele din România, iar acum joacă şi o semifinală de cupă europeană.

Bani ar mai trebui să ajungă şi la volei, unde un grup de copii se bate an de an pentru promovarea în prima ligă, iar sporturile care merită finanţate mai cuprind şi alte discipline.

Şi dacă tot avem echipe cu performanţe, faceţi naibii ceva pentru a construi o sală de sport decentă. Oare autorităţilor din Suceava nu le este ruşine să primească oaspeţi din Luxemburg, Italia, Elveţia sau alte ţări europene într-o sală cum este cea de la Liceul cu Program Sportiv?

Mie mi-ar crăpa obrazul de ruşine, dar şi ruşinea are onoarea ei şi nu se prinde de oricine.