Brigada Diverse

Fraudă masivă la BRD Vatra Dornei

BRD Vatra Dornei stă pe un adevărat butoi cu pulbere. Şi nu de azi de ieri, ci de câteva luni bune, de când s-a descoperit o fraudă de aproape un milion de euro.

Surse apropiate oamenilor din sistem spun că este vorba de o lipsă de 38 de miliarde de lei vechi, bani care s-au dus pe credite date pe ochi frumoşi de vechea conducere a BRD Vatra Dornei.

Imediat după ce auditul intern a constatat aceste nereguli şi gaura uriaşă, întreaga conducere a BRD Vatra Dornei a fost schimbată, în funcţie cu directorul Nicolae Moraru, nimeni altul decât fratele actualului primar al oraşului, Ioan Moraru.

BRD pare un adevărat borcan cu miere pentru angajaţii din sistem. Şi în urmă cu câţiva ani s-a înregistrat un caz similar în judeţul Suceava. Mai exact, la Gura Humorului, cu complicitatea personalului agenţiei, patronii a cinci societăţi comerciale au depus actele necesare şi au făcut formalităţile pentru obţinerea unor linii de credit prin descoperire de cont pe card, în numele angajaţilor. În felul acesta s-a realizat o gaură de aproximativ două milioane de euro, dosarul fiind acum în lucru la Serviciul Teritorial al DNA Suceava.

Articole asemănătoare

Un Comentariu

Back to top button