Brigada Diverse

Frisoane de decembrie

Prin mai multe instituţii sucevene bate vântul şi se lucrează la ralanti. Şi asta nu doar din cauza zilelor fără plată în care Guvernul i-a trimis pe bugetari, ci şi din alt motiv.

Unul legat direct de teama zilei de mâine. Nu a oamenilor de rând, ci a şefilor de instituţii. Dacă până înaintea primului tur al alegerilor prezidenţiale exista optimism în rândul directorilor „portocalii”, rezultatul de pe 22 noiembrie şi sondajele publicate recent au schimbat serios mimica oamenilor cu funcţii de conducere.

Unii dintre ei preferă să stea mai mult prin birouri, alţii şi-au găsit câteva zile de concediu, iar gripa, boala sezonului, nu poate fi ignorată nici ea.

ginditor la birou

Acţiunile pe linie de serviciu au „îngheţat”, deşi temperaturile externe nu au coborât până la 0 grade Celsius.

Răspunsul frecvent de care se lovesc mulţi salariaţi şi ziarişti în aceste instituţii de stat este „după alegeri”.

În birouri se fac calcule şi răscalcule. Se ridică la cub, se extrage radicalul, dar până pe 6 decembrie răspunsul e cu virgulă. Cât există virgula, pentru directorii numiţi politic în funcţii nu există linişte.

În Spiritul Crăciunului, „prietenii” le transmit că X sau Y au ieşit deja la încălzire, iar „cărţile sunt făcute” dacă Traian Băsescu pierde alegerile.

Cine ţine de scaun, şi nu sunt deloc puţini, intră în trepidaţii. Se caută aliaţi în taberele adverse, se promit câte-n lună şi în stele pentru acel fotoliu de director. Tatonările şi discuţiile vor fi inutile pentru mulţi dintre cei care îşi fac iluzii deşarte. Câţiva vor reuşi să supravieţuiască. Vor fi ei învingători, sau doar un nou lot de trădători?

Articole asemănătoare

2 Comentarii

  1. Nu ne putem încrede în sondaje. Personal sunt chiar curios ce va ieşi la alegeri. Vom asista la o confruntare de mare anvergură.

Back to top button