Shares

Funcţia de adjunct al şefului Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava nu are căutare. Foarte puţini poliţişti şi-au arătat disponibilitatea de a participa la concursul pentru ocuparea acestei funcţii.

Iar pentru a fi mai exact, o să spun că este vorba de un singur ofiţer, comisarul şef Ioan Nichitoi. Acesta a participat şi la precedentul concurs organizat la Bucureşti, la începutul lunii mai 2010, dar a picat testul. Din datele pe care le am, comisarul şef Nichitoi este şi la al doilea concurs, care se va organiza zilele următoare, tot singurul candidat.

Oamenii din Poliţie spun că pentru a ajunge în funcţia de adjunct al şefului IPJ Suceava trebuie să fii în graţiile actualului inspector şef, comisarul şef Ioan Nicuşor Todiruţ (foto).

În plus, candidaţii, a se citi omul care merge la sigur la concurs, trebuie să mai fie capabil şi să execute tot ce spune şeful, fără comentarii şi idei personale.

Deocamdată, singurul care pare să se înscrie în acest tipar este comisarul şef Ioan Nichitoi, deşi dacă e să mă iau după rezultatul primului concurs aş putea crede că potenţialul adjunct al şefului IPJ Suceava nu a convins încă. Nichitoi este actualul şef al Biroului Poliţiei Rurale din cadrul Poliţiei municipiului Suceava, iar de-a lungul timpului a ocupat şi funcţia de şef al Biroului Economic din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor

Funcţia de adjunct al şefului IPJ Suceava a rămas vacantă după ce comisarul şef Dan Hoffman s-a transferat pe o funcţie similară la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava. Plecarea lui Hoffman s-a realizat din cauza relaţiilor tensionate pe care acesta le avea cu comisarul şef Ioan Nicuşor Todiruţ, nimeni altul decât finul său. Suspiciunile lui Todiruţ la adresa lui Hoffman au plecat de la faptul că finul şi-a simţit ameninţat scaunul chiar din partea naşului şi, în consecinţă, a făcut tot ce era posibil pentru a-l determina să plece din instituţie.