Brigada Diverse

Gloata

”Libertate, Libertate, Libertate!!!”. Asta s-a strigat în seara asta în fața Casei de Cultură din Suceava de către aproximativ 1.000 de oameni veniți pentru a-și clama dreptul de a nu purta mască, de a nu se vaccina și de a nu respecta reguli impuse de guvernanți. Oameni buni, sunteți într-o eroare maximă, iar unii dintre voi vă forțați norocul și limitele. Dacă nu erați liberi, în seara asta mai puteați striga vrute și nevrute în public fără să vă ia nimeni la întrebări? Într-o țară unde există dictatură, orice fel de dictatură (militară, sanitară etc) erați luați cu dubele și aruncați la pușcărie, iar despre unii nu ar mai fi știut nimeni nimic niciodată. Voi nu ați înțeles că sunteți LIBERI??? Se vede că nu. Sunteți prea liberi și nu ați înțeles nimic din această libertate. ABSOLUT NIMIC. Sunteți (și pentru cei care mă contestă sper că ați înțeles că nu am spus suntem așa cum am făcut-o data trecută) o gloată de neghiobi și, din păcate, unii din ei și cu educație. Ceea ce e deplorabil și îmi arată că mergem într-o fundătură fără ieșire. Am trecut pe la acest așa zis miting și am auzit o femeie care s-a recomandat că e medic în SUA, la un spital din Los Angeles dacă nu mă înșel. A spus că acolo nu ar fi îndrăznit să spună că vaccinul este o făcătură pentru că și-ar fi pierdut dreptul de liberă practică. Dar vine și spune fără jenă această mizerie în Suceava, în România. Și de ce o spune? Pentru că aici nu i se poate întâmplat nimic. Adică în țara unde se cere ”LIBERTATE”. Nu e culmea ridicolului și a nesimțirii??? Și încă ceva. Voi, jandarmilor și polițiștilor, sunteți de un grotesc și o slugărnicie care nu au definiție. În România, pe tot cuprinsul ei, masca este OBLIGATORIE în spațiile deschise. La mitingul din această seară, unul la care aveau voie legal să participe maxim 100 de persoane, mai nimeni nu purta mască. În urmă cu patru zile, a fost un miting și un marș de la Bosanci la Suceava. Tot fără mască, fără autorizație, cu implicarea unor copii. Nimeni nu a văzut asta. ”Până în acest moment, nu au fost aplicate sancțiuni contravenționale, doar li s-a adus la cunoștință prevederile legale și măsurile care necesită a fi respectate. O sancțiune contravențională poate fi aplicată în termen de 6 luni. Vom analiza și vom lua măsurile care se impun”, acesta este răspunsul standard primit de la Jandarmerie despre modul cum au reacționat la mitingurile de la Bosanci, Marginea, Volovăț etc. Aceasta pasivitate nu poate fi decât un factor favorizant al anarhismului. Dacă mâine, pe voi jandarmii, vă vor ataca acești protestatari pașnici cu niscai cocktailuri Molotov ce veți face? Veți ridica steagul alb? Sunteți niște autorități de carton și vinovate până la sânge pentru ce se petrece în această țară.

P.S. Unii colegi jurnaliști au spus că li s-a reproșat că purtau măști de protecție la acest miting. Adică erau acuzați că respectă legea din România. Restul e tăcere.

Articole asemănătoare

Un Comentariu

  1. Care lege? Hotărârea de guvern care prevede purtarea măștii în spațiile deschise este neconstituțională, deoarece un guvern interimar nu are dreptul să dea hotărâri. Așa că respectă d-ta o lege inexistentă și lasă-i pe ceilalți în pace!

Citiți de asemenea
Close
Back to top button