Brigada Diverse

Glodurile Sucevei

Suceava, oraşul sau ce o mai fi această aşezare, pare să fie într-o zodie a ghinionului.

Sau poate este blestemat să aibă parte de administratori care nu sunt capabili să gestioneze activitatea urbei.

De zile bune, străzile s-au transformat în uliţe cu noroi. Practic, pe oriunde ai merge glodul ţi se prinde de tălpile ghetelor. Acest material vâscos negricios şi lipicios se întinde cât vezi cu ochii, indiferent că este vorba de bulevarde sau străzi mai lăturalnice.

IMG_7295

Fără a mai vorbi de străduţele din cartiere, acolo unde noroiul este la putere peste tot.

În mod normal şi firesc, glodul ar trebui curăţat. Iar cum Rosal este singura firmă care chipurile se ocupă de curăţenia oraşului această sarcină îi revine.

La fel cum cei de la Rosal ar fi trebuit să cureţe şi zăpada de pe străzi în cazul în care ar fi nins. Nu am văzut pe nimeni de la Primăria Suceava să-i ia la rost pe cei de la Rosal, să le diminueze facturile pe care le prezintă pentru decontare.

În schimb, onor primarul Ion Lungu a anunţat că este nevoie de o majorare a preţului pe care fiecare sucevean îl plăteşte pentru salubrizare. Pentru ce să dăm bani în plus? Să ne mânjim de noroi fie că afară este iarnă, toamnă, primăvară sau vară?

IMG_7304

Eu cred că banii se duc pentru a avea unde se întoarce, pentru că altă explicaţie nu am la ceea ce se petrece în oraşul european Suceava.

Faptul că acest noroi străluceşte în toată splendoarea lui este o pată pentru întregul oraş. O ruşine pentru noi toţi, dar din păcate cei care ar trebui să ia taurul de coarne sunt ocupaţi cu alte priorităţi.

Articole asemănătoare

Back to top button