Brigada Diverse

Halal cultură!

Complexul Muzeal Bucovina, Compania Teatrală Bucovina, în moţ cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, s-au făcut de râs pe rând şi la grămadă. Într-un comunicat trimis către toată presa din Suceava, cele trei instituţii anunţă organizarea unui concurs interjudeţean pentru elevi şi preşcolari sub titlul „Poftiţi la teatru!”.

Toate bune şi frumoase, numai că există o mică problemă. „În concurs s-au înscris 25 de echipe de teatru din întreg judeţul,  începând cu cei mici de la grădiniţă până la clasa a VIII-a. Vor evolua elevi si preşcolari din  localităţile: Suceava, Gura Humorului, Moara, Plopeni, Boroaia, Buneşti, Vama, Păltinoasa, Bogdăneşti, Băneşti, Fălticeni”, se arată în comunicatul oficial.

Bun, bun, dar unde-i caracterul interjudeţean? Sau poate că în mintea organizatorilor participarea unor elevi şi copii de grădiniţă din mai multe localităţi ale judeţului dau concursului nota de „interjudeţean”.

Potrivit Dicţionarului Explicativ al Limbii Române, „interjudeţean” înseamnă „care are loc între judeţe, care priveşte mai multe judeţe”.

Şi când te gândeşti că la Complexul Muzeal Bucovina există un departament specializat în „relaţii publice”. Sau poate că onorabilii de la Cultură or fi socotit că Plopeniul e în Regat şi Vama în Imperiul Austro-Ungar. Atunci, de ce nu o avea caracter internaţional manifestarea organizată la Ipoteşti, cel puţin asta am dedus din parcurgerea textului comunicatului.

Mai important este că oamenii care au muncit la acest comunicat s-au străduit să fie cât mai plastici în exprimare. Sincer să fiu, le-a reuşit: <Proiectul urmăreşte sensibilizarea copilului faţă de teatru, muzică, artă decorativă şi design. Toţi copiii sunt talentaţi, toţi pot să se exprime artistic într-un gen sau altul spre delectarea lor şi a celor din jur. Dar cum „talentul este o părticică, un strop de rouă într-un ocean” şi fără muncă acesta este ca o piatră rară, neşlefuită, acest concurs îşi propune să descopere cât mai multe talente şi să răsplătească strădania  dascălilor de a le „şlefui”>.

Articole asemănătoare

Citiți de asemenea
Close
Back to top button