Shares

Comisarul şef Dan Hoffman nu va mai sta multă vreme în funcţia de adjunct al şefului Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava. Fostului şef de la Paşapoarte i se pregăteşte transferul la o altă unitate.

Gurile rele spun că în spatele acestei mişcări ar fi chiar şeful său direct, comisarul şef Ioan Nicuşor Todiruţ. În perioada când se afla în concediu medical, în vara acestui an, la urechile lui Todiruţ ar fi ajuns mai multe zvonuri că Dan Hoffman ar dori să-i ia locul de inspector şef al IPJ Suceava. În final, aceste temeri nu s-au adeverit, iar comisarul şef Dan Hoffman a ajuns într-adevăr la Poliţie, dar pe funcţia de adjunct, în urma unui concurs organizat la Bucureşti, de Ministerul Administraţiei şi Internelor.

dan hoffman1

Surse din Poliţia Suceava spun că răcirea relaţiilor dintre comisarul şef Ioan Nicuşor Todiruţ şi comisarul şef Dan Hoffman a fost evidentă încă de la instalarea ultimului în funcţie. Cu această ocazie, şeful IPJ Suceava şi-a găsit alte preocupări şi a refuzat să participe la instalare.

Între timp, ruptura pare să fie iremediabilă, iar ca urmare comisarul şef Dan Hoffman ar urma să plece din Poliţie. Se pare că viitoarea destinaţie a lui Dan Hoffman este cea de adjunct în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava. 

Dan Hoffman este în sistemt din 1991. În perioada 1991-2002, a lucrat la Poliţia de Frontieră din Vicşani şi Siret, unde a deţinut mai mereu funcţii de conducere. Din octombrie 2002 a devenit şef al Serviciului Paşapoarte, iar în urmă cu câteva luni a câştigat concursul pentru funcţia de adjunct al IPJ Suceava.