Shares

Hora Bucovinei ar trebui numită Hora parangheliei, pentru că altă motivaţie pentru o asemenea manifestare nu găsesc.

Duminică, cu mic, cu mare, cu mici, cu bere şi cu discursuri sforăitoare vom avea parte de o nouă acţiune inutilă. Nu cred că cineva va mai scrie cu oi pe dealuri, dar yesmenii din jurul lui Gheorghe Flutur sunt capabili de orice, aşa încât nu vreau să le subestimezi capacitatea de a inventa vreo altă tâmpenie.

Din punctul meu de vedere, Hora Bucovinei este o acţiune clar electorală, la care Gheorghe Flutur va aduna câteva mii de oameni şi nu va rata momentul să explice celor prezenţi de ce este el cel mai bun.

Spuneam şi mai devreme că acţiunea este total inutilă. Ea ar trebui să sărbătorească, dacă nu mă înşel, plecarea ciobanilor cu oile la munte.

În ritmul în care evoluează lucrurile pe la noi pe acasă, în scurt timp oile vor putea fi văzute doar prin cărţi sau la grădina zoologică. În loc să cheltuiască o grămadă de bani pentru un asemenea eveniment, Gheorghe Flutur cred că ar fi avut altceva mai bun de făcut.

De exemplu, să se intereseze cum unii primari le iau cu japca proprietarilor de oi subvenţiile acordate prin Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură. Şi nu doar să se intereseze de măgăriile care se petrece în toate colţurile judeţului, ci să ia şi măsuri. O încercare de acest gen a avut fostul prefect, Sorin Popescu, dar a murit înainte de a se materializa ceva.

Şi tot Gheorghe Flutur putea găsi indivizi care să preia lâna de la oi, să impulsioneze înfiinţarea unor abatoare specializate în prelucrarea cărnii şi a laptelui de oaie. Şi câte nu mai putea face Flutur pentru crescătorii de oi. Dar asta înseamnă multă bătaie de cap şi prea puţină reclamă. În schimb, Hora parangheliei rămâne în mintea fiecărui om de la ţară, iar dacă  mai vine şi îi strânge mâna şi Gheorghe Flutur mândria este maximă.