Shares

Oamenii dintr-un oraş întreg sunt luaţi de proşti de reprezentanţii unei firme. Se numeşte Symmetrica şi se ocupă cu montarea pavelelor, pe trotuare, prin parcări şi, în curând, prin sufrageriile sucevenilor.

Ultima mostră de hoţie marca Symmetrica Vereşti se derulează zilele acestea la Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava. Conducerea acestei unităţi, prin managerul Vasile Rîmbu, a anunţat cu mare pompă o amplă investiţie de modernizare. Pe lângă reabilitarea acoperişului, a instalaţiilor sanitare şi termice şi a secţiei de Psihiatrie, proiectul mai prevede şi cosmetizarea curţii interioare a Spitalului.

Potrivit informaţiilor oficiale, amenajarea unor gherete, schimbarea porţilor de acces în Spital şi refacerea aleilor pietonale şi de acces auto costă 1 milion de lei, adică în jur de 250.000 de euro.

Banii provin de la Consiliul Judeţean, pe filiera PD-L a lui Gheorghe Flutur, iar după modul în care se lucrează în curtea Spitalului Judeţean Suceava este clar că o parte din bani se vor întoarce la partid pentru campania electorală.

pavele spitalul suceava

Contrar celor mai elementare norme, pavelele sunt montate de muncitorii de la Symmetrica direct peste asfaltul vechilor trotuare, parcări şi căi de acces auto. Nisipul este aruncat direct peste asfalt, iar apoi sunt montate pavelele într-o grabă suspectă. În mod normal, asfaltul ar trebui decopertat şi transportat de Symmetrica la groapa de gunoi. Asta înseamnă costuri suplimentare şi timp pierdut. Aşa că, aceste costuri se vor regăsi în facturile pe care Spitalul Judeţean Suceava condus de finanţistul Vasile Rîmbu le va plăti repede-repejor către Symmetrica, firma de casă a primarului Ion Lungu.

Ce mai contează că aceşti bani provin de la Consiliul Judeţean Suceava, adică din buzunarul nostru al contribuabililor. Important este ca nişte şmecheri de moment să-şi facă plinul. Viteza de execuţie a lucrărilor se justifică şi prin incertitudinea privind alegerile prezidenţiale din noiembrie. Un alt preşedinte în afara lui Traian Băsescu ar însemna alţi şefi la instituţiile deconcentrare, iar banii din contracte nu vor mai putea fi împărţiţi cu generozitate între PD-L-işti. Aştept ziua în care pavelele vor fi montate direct pe asfalt şi nu doar pe trotuare, ci şi pe bulevarde, iar Suceava îşi va schimba numele în Symmetrica.