Brigada Diverse

Ilie Gherman, presiuni asupra adversarilor

Cel mai controversat primar din judeţ se pregăteşte pentru un al cincilea mandat.

Ales în funcţie în 1996, Ilie Gherman, primarul din Slatina, a reuşit să se menţină la putere prin tot soiul de metode obscure.

Despre intimidările asupra alegătorilor şi reprezentanţilor Biroului Electoral Judeţean s-a scris de mai multe ori. S-a vorbit că Gherman a cumpărat la greu voturi, fraudând alegerile şi reuşind astfel să rămână în funcţia de primar.

Curtea de Conturi şi diferite alte instituţii ale statului i-au descoperit un şir întreg de nereguli. Dosarele penale pe care Ilie Gherman le-a avut s-au soluţionat, de fiecare dată, în favoarea lui.

Şi toate astea pentru că ar avea în spate un procuror influent din Suceava, despre care se spune că deţine cheia rezolvării tuturor problemelor prietenilor săi.

Acelaşi procuror care ar fi intervenit recent pentru ca unul dintre contracandidaţii lui Ilie Gherman, de la PRM mai exact, să se retragă din cursa electorală. Fireşte, sunt doar zvonuri pe care nimeni nu cred că le va confirma vreodată. Dar fum fără foc nu se prea vede.

Ilie Gherman a încercat chiar să scape de contracandidatul din partea PNL, Petru Simeria. Nu fizic, ci încercând să-l determine financiar pe preşedintele PNL Suceava, Alexandru Băişanu, că această candidatură a lui Simeria nu este oportună.

Iar faptul că a rezistat atâta timp în fruntea unei comunităţi pe care a condus-o cu parul este „meritul” şefilor de partide politice, începând cu PSD şi terminând cu PD-L. Este o ruşine cum nişte politicieni au putut gira un asemenea om.

Articole asemănătoare

Un Comentariu

  1. Un exemplar asemănător există și la Șerbăuți. Primarul actual, pe numele său de botez Cătălin e la al patrulea partid. După ce a trecut prin UUR, PSD, PNL, a ajuns la PD-L. De data aceasta s-a orientat prost: la 2 săptămâni după ce a trecut în PD-L, guvernul Ungureanu a căzut iar primărașul nostru s-a trezit direct din ”opoziție” în opoziție. Păcat ca lumea e cam proastă pe la țară și nu prea înțelege jocurile astea politice sau poate din contra îl vor vota pe ”primarul nostru” punând ștampila pe săgeată cum au făcuto și data trecută.

Back to top button