Shares

Consiliul Judeţean Suceava pare o adunătură de incompetenţi, peste care tronează un preşedinte şi un vicepreşedinte.

Am spus doar un vicepreşedinte, pentru că Ilie Niţă este tras pe linie moartă de multă vreme, iar funcţia o ocupă doar în mod decorativ.

După cum spuneam, în fruntea incompetenţilor se află nimeni altul decât preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, secondat cu mult succes de Alexandru Rădulescu, prelungirea intereselor deputatului Ioan Stan la nivelul administraţiei judeţene.

Despre licitaţia privind distribuţia de mere în şcoli am mai scris. Anul trecut a fost un întreg scandal după o licitaţie trucată şi apoi reluată la insistenţele unui pomicultor care a refuzat pur şi simplu să accepte umilinţa. Anul acesta, la început de martie, licitaţia nu s-a încheiat, iar o eventuală contestaţie ar însemna că toţi elevii vor fi văduviţi de merele pe care le plăteşte Uniunea Europeană.

prefectura suceava

Am auzit scuza că nu ştiu ce preţuri de referinţă s-ar fi stabilit cu câteva zile înainte de Anul Nou şi de asta s-a întârziat totul. Fals. Dacă aveai oameni competenţi şi dacă tu, preşedinte sau vicepreşedinte de Consiliu Judeţean, sau amândoi la un loc, aveai o minimă iniţiativă, dosarul era finalizat, iar când veneau preţurile se venea doar cu completările de rigoare, iar licitaţia se putea derula de săptămâni bune.

Pe aceeaşi linie a dezinteresului şi incompetenţei se înscrie şi preluarea gropii de gunoi de la Moara. După ce au găsit tot soiul de scuze gen cuiul a fost bătut puţin mai la stânga, de vreo 3 săptămâni, când nu au mai avut de ridicat nici o obiecţie, cei de la CJ Suceava au promis că vor recepţiona lucrarea până la finele lui februarie. Au uitat să spună doar anul.

În timpul ăsta, constructorul este obligat să asigure pază şi să cheltuie bani. În locul constructorului i-aş trânti tovarăşului Nechifor un proces de toată frumuseţea, poate asta l-ar aduce cât de cât la realitate. Să mai continui să vorbesc despre această administraţie judeţeană de toată jena? Mai bine mă opresc, dar am să urmăresc atent ce fac acolo şi cum îşi bat joc de banul public.