Shares

Întâmplător, strada pe care merg spre casă a intrat în reparaţii. E şi un lucru bun şi un lucru prost.

Bun pentru că se modernizează ceva, prost deoarece voi fi nevoit să înot prin noroi. Nu e un subiect de plâns, pentru că, vorba aia, fără sacrificii nu se poate.

Mai grav este un alt aspect. Strada duce spre Liceul cu Program Sportiv, iar de aproape o săptămână accesul maşinilor mici este posibil doar dimineaţa şi la ceas de seară, când muncitorii îşi termină treaba. În schimb, maşinile de tonaj mare nu au nici o şansă de a ajunge la destinaţie. Şi mă refer aici la buncărele de gunoi din preajma Liceului cu Program Sportiv Suceava, dar şi la locuinţele aflate în acea zonă.

Gunoiul nu a mai fost ridicat de acolo de aproape o săptămână, aşa încât acum zona arată ca una dintr-o ţară subdezvoltată.

Ar mai fi şi o altă problemă, mai gravă chiar decât cea a gunoiului neridicat. În cazul unui nedorit incendiu, pe unde ajung maşinile pompierilor.

Soluţie există, numai că până acum nimeni nu pare să se fi gândit la ea. Un drum de acces poate fi deschis prin curtea Liceului cu Program Sportiv, numai că în poarta acestuia „zac” de luni bune două autovehicule, care blochează orice intenţie de trafic rutier.

Chiar aşa de greu o fi fost ca acest mic amănunt să fi fost rezolvat înainte de începerea lucrărilor? Asta nu mă face decât să consider că inconştienţa este la ea acasă prin Primăria Suceava. Revin şi mă întreb retoric: Cine răspundea pentru că la acele blocuri nu puteau ajunge ambulanţa sau pompierii?