Brigada Diverse

Inginerul zootehnist stinge lumina

Postul de televiziune „Antena 1 Suceava” este în moarte clinică. Spun asta ziariştii de la „Obiectiv de Suceava”, dar informaţia că televiziunea patronată de familia Ignătescu îşi trage sufletul din greu am publicat-o încă de acum aproape jumătate de an.

Sincer să fiu m-a surprins faptul că „Antena 1 Suceava” a rămas în grila de programe, deşi sfârşitul era previzibil. După cum spuneam, un articol care apare mâine în ediţia tipărită a ziarului „Obiectiv de Suceava” spune că reţeaua de televiziune prin cablu UPC nu mai preia transmisiile studiolui teritorial Suceava al Antenei 1. Mai mult, o parte dintre angajaţi au plecat deja după ce familia Ignătescu, soţul inginer zootehnist de profesie şi soţia avocat de meserie, au „uitat” să plătească salariile. Problemele financiare nu au afectat doar angajaţii, ci şi întreg postul condus de Costel Ignătescu.

Pentru că nu şi-a plătit la timp datoriile către E-On Energie, sediul din Iţcani al „Antena 1 Suceava” a fost deconectat de la reţeaua de alimentare cu energie electrică. Aşa se face că timp de 24 de ore postul a fost în aer, la propriu, iar emisiunile, şi aşa anemice, nu au mai putut fi recepţionate de suceveni.

Chiar dacă se află pe pragul prăpastiei, Costel Ignătescu, cel care după datele de pe internet a primit diploma de inginer zootehnist la 7 ani de la debutul cursurilor, neagă evidenţele. “Antena 1 Suceava îşi va continua activitatea”, susţine sus şi tare Costel Ignătescu.

Rămâne de văzut cât timp îşi va continua activitatea: o zi, o lună sau mai mult.

Acum jumătate de an, acest inginer zootehnist m-a sunat plin de tupeu să mă ia la rost că televiziunea sa nu moare. Se pare că a minţit. Nu mult, ci doar un pic. Să vedem pe unde scoate cămaşa acum şi ce mai spune când mă sună.

Articole asemănătoare

8 Comentarii

  1. Ce ai ma cu zootehnistii? Chiar si zootehnistii patroni de televiziune sunt mai onorabili decat spalatorii de morti din ceea ce numim noi presa. In fapt una din cele mai mari capuse de pe bugetul local. Amin

  2. Vai Sandrinio, cand ai scris articolul asta, erai cam iradiat http://www.monitorulsv.ro/Local/2010-03-17/Reactorul-nuclear-de-la-Crucea La Crucea e o simpla mina de uraniu, nu reactor. Cat despre uraniu, mai este destul in Rarau cat sa se mai faca o centrala nucleara. Era un plan sa se mai deschida o mina care sa alimenteze o centrala de acest gen construita la Bicaz, ca acolo au apa din plin. Deocamdata centrala de la Bicaz a fost lasata balta si se va face una in Transilvania in zona Tarnavelor, dar uraniul tot de la Crucea va veni.

  3. centrala se pare ca se va face in zona bazinului somesului in judetul salaj, nu pe tarnave. pentru o centrala nucleara este nevoie de multa apa si cred ca pe cursul tarnavelor nu se poate construi un lac de baraj suficient de mare.

  4. Ce spui de un titlu gen”Sandrinio isi bate joc de viitoarea sa sotie fugin din fata Starii Civile”???Si mai avem,doar roaga-ne si ti le servim!

  5. Sandrinio Neagu,ca Domn nu pot sa-ti spun,se vede ca nu esti bine informat.Apropo cu diploma de inginer obtinuta la 7 ani de la debutul cursurilor,e clar ca nu stii sa faci munca de ziarist,afla ca debutul in cimpul muncii a fost in 1985 cu titlul de inginer(poti verifica si in cartea de munca,dar cum am spus,nu stiu ce rau ti-am facut de ma tot injuri)si in plus pentru a fi completa informarea,asa cum normal ar fi procedat un adevarat ziarist,afla ca sunt si doctorand,ceea ce nu cred ca se putea in conditiile expuse de tine,si nu la o facultate particulara(nota bene)ci la una de stat…Dar cum stam cu tilturile despre cumparari de apartamente la licitatie???Ca tot veni vorba de tupeu…

  6. Ca tot am inceput sa le spun,nu erau probleme financiare cum te stradui sa tot arati,ci era vorba de o decizie ce trbuie luata pina la un termen limita,chiar daca nu se fac momentan emisiuni.Insa nu cred ca termenii unei negocieri intre doua firme iti sunt prea clari tie.Daca ai fi avut cit de cit idee,afla ca negocierile intre doua firme nu implica necesitatea prezentei tale,nu sunt publice si in plus nu este obligatoriu ca firma negociatoare sa si accepti anumite cinditii,ceea ce inseamna prelungirea discutiilor.Dar ma intreb de ce esti tu atit de afectat???

Back to top button