Shares

Postul de televiziune „Antena 1 Suceava” este în moarte clinică. Spun asta ziariştii de la „Obiectiv de Suceava”, dar informaţia că televiziunea patronată de familia Ignătescu îşi trage sufletul din greu am publicat-o încă de acum aproape jumătate de an.

Sincer să fiu m-a surprins faptul că „Antena 1 Suceava” a rămas în grila de programe, deşi sfârşitul era previzibil. După cum spuneam, un articol care apare mâine în ediţia tipărită a ziarului „Obiectiv de Suceava” spune că reţeaua de televiziune prin cablu UPC nu mai preia transmisiile studiolui teritorial Suceava al Antenei 1. Mai mult, o parte dintre angajaţi au plecat deja după ce familia Ignătescu, soţul inginer zootehnist de profesie şi soţia avocat de meserie, au „uitat” să plătească salariile. Problemele financiare nu au afectat doar angajaţii, ci şi întreg postul condus de Costel Ignătescu.

Pentru că nu şi-a plătit la timp datoriile către E-On Energie, sediul din Iţcani al „Antena 1 Suceava” a fost deconectat de la reţeaua de alimentare cu energie electrică. Aşa se face că timp de 24 de ore postul a fost în aer, la propriu, iar emisiunile, şi aşa anemice, nu au mai putut fi recepţionate de suceveni.

Chiar dacă se află pe pragul prăpastiei, Costel Ignătescu, cel care după datele de pe internet a primit diploma de inginer zootehnist la 7 ani de la debutul cursurilor, neagă evidenţele. “Antena 1 Suceava îşi va continua activitatea”, susţine sus şi tare Costel Ignătescu.

Rămâne de văzut cât timp îşi va continua activitatea: o zi, o lună sau mai mult.

Acum jumătate de an, acest inginer zootehnist m-a sunat plin de tupeu să mă ia la rost că televiziunea sa nu moare. Se pare că a minţit. Nu mult, ci doar un pic. Să vedem pe unde scoate cămaşa acum şi ce mai spune când mă sună.