Brigada Diverse

Inundaţiile, mană electorală pentru PD-L

Inundaţiile care au lovit judeţul Suceava luna trecută au fost transformate într-un circ electoral fără precedent de guvernanţi. Nu a existat pas al unui politician venit de la centru care să nu fie filmat, fotografiat şi comentat în presa locală şi centrală.

Şi pentru că interesul a fost atât de mare, Boc, Berceanu şi Băsescu, ce coincidenţă, formaţia 3B, s-au călcat în picioare să ne viziteze judeţul. Şi nu o dată, ci de câte două, trei sau chiar patru ori. Iar dacă cineva crede că vreunul dintre membri 3B a venit la Suceava pentru a le plânge de milă oamenilor loviţi de ape se înşeală amarnic. Totul nu este decât un circ bine regizat, în care noi, presa, avem o mare parte de vină.

La Pătrăuţi, acolo unde au fost atât preşedintele ţării, cât şi premierul, s-a consemnat un episod tragi-comic. O femeie a cărei locuinţă a fost distrusă de ape a leşinat în direct în braţele unuia dintre cei trei B, nici nu mai contează care dintre ei. În mod firesc, imaginile cu B ajutând-o pe femeia aflată în necaz au făcut ocolul României. O înregistrare apărută ulterior arată că femeia a leşinat la comandă. Oamenii din Pătrăuţi spun că sceneta a fost regizată de unul din consilierii lui Gheorghe Flutur, iar preţul actriţei de ocazie a fost de 1.000 de lei.

Sunt amănunte pe care marea masă a telespectatorilor sau cititorilor de ziar nu le ştiu, iar în mintea lor va rămâne gestul de omenie al premierului.

La fel de populare sunt şi imaginile cu preşedintele care mănâncă la popota militarilor care au trudit să construiască un pod de pontoane peste râul Suceava. Şi nu mănâncă scoici sau calamari, ci ciorbă de fasole. Ăsta da preşedinte popular.

Sunt doar două exemple pe care le-am ales, dar tot ceea ce s-a întâmplat în această perioadă nu poate să nu-ţi lase un gust amar. Cinismul cu care tragediile oamenilor sunt transformate în poveşti lacrimogene de politicieni este de-a dreptul revoltător.

Toată lumea se întrece în a oferi ajutoare sinistraţilor, dar pentru guvernanţi esenţial ar fi să vină cu un plan serios pentru a preveni aceste inundaţii şi apoi să treacă la construcţia de diguri şi apărări de maluri. Asta trebuie să facă politicienii, nu gargară şi promisiuni deşănţate în fiecare loc lovit de dezastru. Nu e greu să promiţi marea cu sarea în faţa oamenilor deznădăjduiţi şi după ce ai urcat în elicopter sau în maşină să uiţi de absolut toate problemele. Au făcut la fel toate partidele aflate la guvernare, dar PD-L este aproape să atingă perfecţiunea în privinţa populismului şi a ceea ce se numeşte campanie de imagine. Aş fi fost curios dacă mai vedeam tripleta B la Suceava de atâtea ori dacă nu era băgată în seamă de nici un ziarist. Sunt convins că nu mai veneau.

Articole asemănătoare

3 Comentarii

  1. era mai bine in 2008 cand baisanu nu era macar in judet si apa era de 2 metri. cand nu venea nimeni si materialele s-au irosit prin magazii. sa previi ce? se schimba clima. e nevoie de mii de miliarde de euro sa faci diguri. solutia e ca locurile inundabile sa fie toate mutate

  2. Sandrinio, acesti baieti au dovedit ca stiu extraordinar de bine sa foloseasca democratia pentru a si umple buzunarele. Doar nu te asteptai sa nu cunoasca la fel de bine „Manualul de utilizare a catastrofelor naturale in scopul cresterii popularitatii”. Cred ca se apropie totusi marea scadenta. Este incredibil pana unde s a putut ajunge cu artificialul si cu minciuna. Parafrazandu l pe Lincoln, supun rezolvarii urmatoare problema: Niste ticalosi pot minti un om de 22 de milioane de ori si pot minti cel putin o data 22 de milioane de oameni. Totusi de cate ori maxim credeti ca pot acesti ordinari sa minta 22 de milioane de oameni?

Citiți de asemenea
Close
Back to top button