Shares

Se spune că politica este o curvă. Nu am fost politician pentru a vă spune pe propria piele că lucrurile stau chiar aşa, dar ceea ce am văzut în ultima perioada îmi confirmă această zicală din popor.

Ultima dovadă a fost una publică, cu mulţi spectatori, toţi unul şi unul. Ieri, la înmânarea certificatelor de parlamentar, între Alexandru Băişanu, deputat din partea USL, şi Sanda Maria Ardeleanu, deputat din partea PDL, culmea, pe acelaşi colegiu, a fost o scenă de iubire rar văzută.

Nu ar fi nimic în neregulă ca doi oameni care se respectă unul pe celălalt să se salute şi să se stimeze reciproc. Nu este însă cazul celor doi, care în timpul campaniei electorale mai aveau puţin şi îşi aruncau cu vitriol între ochi unul altuia.

Nu ştiu exact cine a fost primul care a ridicat piatra, dar odată pus în mişcare bulgărele de zăpadă, acesta s-a tot rostogolit.

„Reacţiile domniei sale timp de patru ani, cât timp universitatea din Suceava a fost biciuită pe nedrept, au fost doar acelea de a-l pupa zilnic pe Funeriu, ministru morgii învăţământului românesc, pe care îl gratula de fiecare dată când îl vedea. Rolul Sandei-Maria Ardeleanu ar fi fost simplu. Ori murea pentru interesele acestei universităţi şi susţinea fără echivoc nevoile şi aspiraţiile ei, ori dacă nu avea posibilitatea, trebuia să-şi dea demisia. Nenorocirea e că doamna Sanda-Maria Ardeleanu a ales să rămână o doamnă elegantă, zâmbitoare cu toată lumea şi nu să-şi dea demisia sau să lupte pentru universitatea din Suceava. O sfătuiesc să nu se mai plângă şi să nu-şi mai ceară scuze sucevenilor pentru faptul că nu a reuşit să sprijine Universitatea <Ştefan cel Mare>Suceava. Şi o sfătuiesc să renunţe la a mai bate drumurile prin Suceava, pentru că pur şi simplu pierde vremea”, era una din declaraţiile lui Alexandru Băişanu la adresa Sandei Maria Ardeleanu.

Replica nu s-a lăsat mult aşteptată, iar fostul şi actualul deputat pe Colegiul 1 Suceava l-a contrat dur pe preşedintele PNL Suceava.

„Acesta (n.a. – Băişanu) trebuie să dea socoteală pentru campania populistă jenantă pe care a desfăşurat-o plângând pe umerii săracilor deşi domnia sa s-a îmbogăţit în ultimii ani. Să răspundă sucevenilor de ce s-au blocat toate investiţiile din judeţul Suceava şi să le explice de ce nu trăiesc mai bine ca acum şapte luni”, a fost răspunsul Sandei Maria Ardeleanu.

Ei bine, toate acestea au fost şterse cu buretele după ce ambii s-au văzut cu sacii în căruţă. În văzul tuturor, în ironiile parlamentarilor USL veniţi să-şi ridice certificatele de parlamentar, Alexandru Băişanu şi Sanda Maria Ardeleanu s-au sărutat, şi-au zâmbit şi au schimbat amabilităţi. Dragi suceveni, aceasta este politica din România, de pe malurile Sucevei. Mai multe nu cred că sunt de spus.