Shares

De ceva vreme, la Rădăuţi pare să se fi instalat liniştea. Eu bănuiesc că e liniştea dinaintea furtunii.

De ce afirm asta? Mandatul pe care l-a început primarul Aurel Olărean în iunie 2012 a fost presărat doar cu scandaluri (nu că cel dinainte ar fi fost altfel), cele mai multe dintre ele justificate după ce edilul a călcat prin străchini aproape permanent.

Mai nou, de o lună şi ceva, atmosfera din Rădăuţi s-a calmat subit. Nu tu certuri, nu tu acuzaţii. Nimic. Parcă s-ar fi ajuns la un consens local.

Această linişte vine de la lipsa şedinţelor de Consiliu Local, acolo unde mărul discordiei apărea inevitabil.

În cursul lunii aprilie, primarul Aurel Olărean nu a convocat nici o şedinţă ordinară de Consiliul Local, iar din informaţiile mele nici în această lună, ajunsă deja la jumătate, consilierii locali rădăuţeni nu se vor întruni.

aurel olarean

Este o nouă strategie murdară a edilului din Rădăuţi, care probabil urmăreşte dizolvarea Consiliului Local, ceea ce va duce la alegeri anticipate.

Şi această variantă este sub semnul întrebării, pentru că au fost şi alte localităţi care au funcţionat fără Consiliu Local până la alegerile următoare.

În tot acest timp, Aurel Olărean conduce Primăria Rădăuţi prin decizii personale, iar o eventuală dizolvare a deliberativului ar însemna un alt răgaz de câteva luni bune în care edilul îşi va face propriile jocuri.

Cred că e timpul să-l oprească cineva pe acest personaj sinistru al politicii sucevene, nu de alta, dar s-ar putea să fie prea târziu pentru un oraş atât de cochet cum este Rădăuţiul.