Brigada Diverse

Legături periculoase între Olărean şi Prodan

Lupta pentru putere între democrat liberalii din Rădăuţi se ascute, iar taberele încep să se cristalizeze.

Aurel Olărean, primarul în funcţie al municipiului Rădăuţi, a făcut deja un prim pas în disputa cu rivalul Petru Carcalete.

Şi l-a atras de partea sa pe senatorul Tiberiu Prodan, actualmente colorat portocaliu, iar pentru cei care au uitat fugar din PNL.

Înţelegerea dintre cei doi s-a parafat încă de anul trecut, dar zilele trecute a devenit şi extrem de vizibilă. Pentru cei care nu ştiau, legătura Olărean – Prodan este asigurată de soţia senatorului. Marinela Prodan, avocat în Rădăuţi, a fost angajată de Primăria Rădăuţi pentru a-i reprezenta interesele în procesul pe care municipalitatea l-a avut cu afaceriştii Plămadă. Aurel Olărean a confirmat existenţa unui contract cu biroul de avocatură al Marinelei Prodan, menţionând printre criteriile care au stat la baza acestei alegeri „dezbaterea publică”.

Olărean a mai spus că nu a plătit nici un leu pentru acest serviciu, iar un eventual comision ar fi urmat să se plătească doar dacă se câştiga procesul. Judecătorii au privat-o pe Marinela Prodan de un câştig frumuşel, dar la ceea ce se întâmplă prin Primăria Rădăuţi nu ar fi de mirare ca banii să fie şi cheltuiţi deja în beneficiul senatorului PDL.

Menţinerea funcţiei de primar a devenit o prioritate absolută pentru Aurel Olărean, mai ales că numărul contestatarilor în sânul propriului partid creşte de la o zi la alta. Pentru a contrabalansa tabăra Carcalete, Mihalescul etc, actualul edil vine cu tot soiul de soluţii, ultima dintre ele numindu-se Tiberiu Prodan.

De altfel, în penultima şedinţă de Consiliu Local (ultima a fost astăzi), în sală a fost prezent şi senatorul Tiberiu Prodan, care l-a prezentat pe Aurel Olărean în cele mai frumoase culori posibile.

Ridicarea scamelor de pe costumul Armani al primarului de Rădăuţi a continuat şi seara, la emisiunea difuzată pe postul local de televiziune controlat de Aurel Olărean.

Articole asemănătoare

Back to top button