Shares

Intenţia conducerii Primăriei Suceava de a tăia 70 de tei din municipiul Suceava pentru a face loc parcărilor a stârnit un adevărat val de indignare.

Mulţi dintre suceveni au luat atitudine, iar aceşti oameni trebuie felicitaţi pentru modul civilizat în care ştiu să-şi exprime o opinie, dar şi pentru că preferă să răspundă altfel unor indivizi cocoţaţi vremelnic în fruntea acestui oraş cu aspect de sat prin multe locuri.

Unii dintre cei care au dorit să protesteze vizavi de măcelul care se pregăteşte au fost reprezentanţii GEC Bucovina, în frunte cu Beatrice Ştefănescu. Într-o acţiune inedită, aceştia au adoptat câte un tei din municipiul Suceava care este vizat de măcel.

tei

 

O poziţie la fel de corectă a avut-o şi Dan Acibotăriţa şi Partidul Verde Suceava. „Actuala conducere a primăriei municipiului Suceava nu este conectată la realitatea şi nevoia sucevenilor. Nu poţi să demarezi un proiect într-o comunitate, fără să te consulţi cu societatea civilă. Suntem convinşi că dacă se apela la ajutorul unor specialişti în găsirea unei soluţii pentru parcare şi fără să tai 70 de tei minunaţi, aceasta apărea. Să tai un copac este uşor, să-l protejezi este un har, un har pe care numai cei înţelepţi îl au”, este o parte a mesajului transmis de Acibotăriţa.

Foarte corecte ambele abordări ale problemei spinoase a teilor, dovadă că în acest oraş mai există şi oameni cu putere de dicernământ, nu doar măcelari de serviciu, în frunte cu edilul şef, pe care îl găsesc vinovat de tot ceea ce se întâmplă în municipiul Suceava, începând de la problemele pe linie de urbanism şi terminând cu cele de investiţii.

Iar dacă am numit aici doi oameni şi două structuri cărora le pasă de oraşul în care trăim, pe cei care vor rămâne în istorie drept măcelarii de serviciu prefer să nu le rostesc numele. Din respect pentru natură şi un oraş civilizat.

 

Notă: Sursa foto este www.adevarul.ro