Shares

Dacă memoria nu-mi joacă farse, şi după ce am verificat arhiva spun că e corect, luna aceasta trebuiau organizate alegeri pentru funcţiile de conducere în cadrul organizaţiei municipale a PSD Suceava.

În cele câteva zile care au mai rămas până la ziua internaţională a copilului nu ştiu să se anunţe vreun eveniment care să aibă legătură, măcar tangenţial, cu alegerile preconizate în PSD Suceava.

Din partea şefilor acestei formaţiuni politice nu am văzut nici un anunţ cu privire la alegeri, semn că interimatul le convine de minune. Probabil e mult mai simplu să te uiţi în ograda vecinului rival şi să-l iei la trei păzeşte că a mimat alegerile decât să-ţi faci ordine la tine în bătătură.

Am mai spus că în PSD Suceava schimbările pe care le aşteptam după alegerea lui Cătălin Nechifor în funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene nu se văd nici cu lupa, darămite cu ochiul liber. PSD Suceava mi se pare acelaşi partid mamut, incapabil să se mişte în timp util.

Mă gândesc că decizia de a amâna alegerile de la organizaţia municipală a PSD Suceava are legătură cu sondajele de opinie care vor desemna posibilul candidat la funcţia de primar al municipiului reşedinţă de judeţ. Dar cum toate vocile îl dau drept candidat pe Alexandru Băişanu, adică pe cineva din afara partidului, sunt tare curios ce anume mai aşteaptă social-democraţii pentru a-şi alege şefii.

Singura explicaţie pe care am găsit-o este aceea că lui Ovidiu Donţu, preşedintele interimar al organizaţiei municipale a PSD Suceava, a început să-i cam placă puterea. Să vedem dacă nu o fi preluat şi din metehnele predecesorului său, care, zice-se, după opt ani de mandat a plecat acasă împlinit. Un singur lucru ar trebui să ştie Ovidiu Donţu dacă are de gând să ducă o politică similară celei promovată de Virginel Iordache. În calitate de preşedinte al organizaţiei municipale a PSD Suceava, Virginel Iordache a pierdut toate alegerile.