Brigada Diverse

Marea dezbinare

Primele ore ale alegerilor locale din Suceava au confirmat, dacă mai era cazul, că în USL domneşte dezbinarea.

Asta e singura explicaţie pe care o găsesc la lipsa liberalilor alături de Cătălin Nechifor la secţia de votare, cum la fel de absenţi au fost şi social-democraţii când şi-a exprimat opţiunea electorală Alexandru Băişanu.

Aşa cum am spus-o de mai multe ori, această alianţă, la nivelul judeţului Suceava, este sublimă, dar lipseşte cu desăvârşire. Liderii PSD şi PNL nu au reuşit de multe ori să acopere această aversiune nici măcar pentru decor, la fel cum s-a întâmplat şi astăzi.

Despre o viaţă lungă a USL Suceava, cu actualii şefi, şi mă refer aici în principal la Alexandru Băişanu, nu se poate vorbi. Iar după alegerile de astăzi, s-ar putea ca lucrurile să se precipite şi să asistăm la surprize.

Comparativ cu cei din USL, reprezentanţii PD-L Suceava au făcut o demonstraţie de unitate. Primarul Sucevei, Ion Lungu, dar şi o serie de deputaţi şi senatori au mers la Gura Humorului pentru a marca votul lui Gheorghe Flutur, serviciu pe care preşedintele partidului l-a întors câteva ore mai târziu.

Spune şi asta câte ceva despre diferenţele dintre cele două forţe politice. Şi mă refer strict la modul de a vinde o imagine.

Articole asemănătoare

Back to top button