Brigada Diverse

Marea intoxicare

Ieri, o anume companie de imobiliare, chiar nu contează numele ei, a aruncat pe piaţă o tâmpenie de doi lei în care oaia neagră a fost, întâmplător sau nu, municipiul Suceava.

Mai grav este că această idioţenie, că altfel nu o pot numi, a fost preluată pe nemestecate de aproape tot ce înseamnă presă în Suceava, fără o minimă verificare şi fără a pune nici o întrebare. Pur şi simplu au luat acele date şi le-au prezentat ca reale.

În acel pseudo-studiu, realizat pe un site de vânzări, se arată că Iţcani este cel mai nesigur cartier din ţară, iar Burdujeni figurează în acest top pe locul 16. Per total, municipiul Suceava este pe locul doi la nivel naţional în ceea ce priveşte lipsa de siguranţă.

Nimeni nu ştie însă care sunt întrebările adresate, dacă acei oameni care au răspuns sunt într-adevăr din acest oraş sau dacă cineva dintre cei care au efectuat aşa zisul sondaj, sau cum dracu s-o mai numi, ştie cu adevărat unde se află Suceava pe harta României.

Gara Itcani de pe pasarela CFR (2)

Până la urmă, cine naiba conferă unei companii imobiliare autoritatea de a efectua studii despre siguranţa oraşelor, în condiţiile în care nu s-a pus în balanţă nici un moment numărul faptelor penale, al scandalurilor şi altor probleme cu care se confruntă poliţia în diferite zone.

Dacă Iţcani este cel mai periculos cartier din România, atunci Ferentari o fi cartier de lux poate. Îi invit pe minunaţii care au făcut pseudo-studiul să-şi mute sediul în Ferentari şi să-şi investească acolo toate economiile.

Cum poţi înghiţi aşa ceva chiar nu pot înţelege. Este peste puterea mea. O intoxicare de doi bani care a avut un singur scop: să popularizeze site-ul respectivei companii imobiliare.

Mai grav este că acest pseudo-studiu se va rostogoli pe internet şi va aduce prejudicii de imagine oraşului. Dacă aş fi în locul celor care conduc oraşul i-aş da în judecată pe cei responsabili şi le-aş cere prejudicii de să-i usture borta curului, scuzaţi expresia, dar aşa merită.

Articole asemănătoare

Back to top button