Shares

Un cuvânt la modă în zilele noastre începe să prindă contur şi la Suceava la cel mai serios mod: mogulul. Îşi scoate colţii cu orice prilej, dar mai ales în campaniile electorale.

Surse din rândul PSD Suceava mi-au mărturisit că au primit interdicţia de a mai participa la emisiunile electorale găzduite de una dintre televiziunile locale. Este vorba de Plus TV, unde de la începutul campaniei pentru alegerile prezidenţiale social-democraţii suceveni au fost prezenţi o singură dată. Este vorba de emisiunea din seara zilei de 4 noiembrie, când la Plus TV a fost invitat Radu Rusu, directorul economic al Direcţiei Agricole Suceava.

De atunci, nici un alt social-democrat nu a mai călcat prin studiourile televiziunii lui Alexandru Băişanu. Mai mult, PSD-iştii au devenit un fel de minge de ping-pong pentru Băişanu. Dimineaţa erau chemaţi la emisiunile electorale, la amiază li se spunea că nu mai au ce căuta, după-amiaza erau din nou poftiţi la Plus TV, pentru ca după alte câteva ore să afle că mai bine îşi văd de alte treburi.

Aceleaşi surse din PSD Suceava spun că totul a fost dictat de Alexandru Băişanu (foto), care nu vrea să vadă în emisiunile acestui post de televiziune decât liberali. Social-democraţii suceveni spun că vor sesiza CNA-ul pentru încălcarea legislaţiei, mai ales că înainte de începerea campaniei electorale au solicitat timpi de antenă. De la Plus TV nu au primit nici un răspuns nici până în ziua de astăzi.

baisanu

Ultima dată când am scris despre Plus TV şi despre faptul că o parte dintre angajaţi nu şi-au primit salariile de aproximativ două luni am fost sunat de Alexandru Băişanu. Acesta mi-a reproşat că nu el este proprietarul postului de televiziune şi că nu este treaba lui să asigure salariile angajaţilor. Am discutat cu suficient de mulţi oameni de presă din Suceava care au colaborat într-un fel sau altul cu Plus TV. Toţi, dar absolut toţi, mi-au spus că singurul care ia decizii acolo este Alexandru Băişanu.

Astăzi am citit în cotidianul Obiectiv de Suceava că 90% din acţiunile firmei Media Ten Productions SRL, proprietara postului de televiziune Plus TV, au fost preluate de Constantin Băişanu, nimeni altul decât tatăl lui Alexandru Băişanu.

Probabil că şi după acest material o să mi se reproşeze că nu ştiu pe ce lume trăiesc şi că la Plus TV decide altcineva, iar Alexandru Băişanu este doar un invitat al acestui post.

Apropo, nici Voiculescu nu deţine Antenele. Totuşi, lumea îi spune mogulul.