Brigada Diverse

Egyenes beszéd

November 22-én szavazzon a mi jelöltünkre. Egyenes beszéd. Aţi înţeles ceva? Nici eu.

Aceste adevărate hieroglife pictate pe afişele electorale ale candidatului Kelemen Kunor la alegerile prezidenţiale programate peste câteva zile sunt o bătaie de joc la adresa sucevenilor.

Personal, cred că Uniunea Democrată a Maghiarilor din România ne sfidează pe faţă. Altfel nu-mi pot explica ce caută afişe scrise în maghiară în locurile de afişaj electoral din municipiul Suceava.

Suceava face parte din România, ţară unde limba oficială este româna. Poate că cei de la UDMR nu au auzit asta, sau mai corect ar fi că nu-i prea interesează.

Mă mir cum se poate ca astfel de mesaje să fie acceptate de Biroul Electoral Central. Probabil că nici un alt partid nu a sesizat BEC-ul despre anomalie şi despre faptul că Kelemen Hunor candidează pentru funcţia de preşedinte al României şi nu al Ungariei.

kelemen kunor

Explicaţie ar fi simplă, şi anume că nici unul dintre partidele mari nu vrea să-şi ridice ungurii în cap. Un electorat de nişă, dacă l-aş putea numi aşa, dar fidel şi disciplinat. Iar cele 6-7 procente care pot veni de la electoratul de etnie maghiară pot fi decisive în bătălia finală din turul doi al alegerilor prezidenţiale.

Aşa că, prin lipsa de reacţie a partidelor suntem agresaţi cu afişe străine nouă. Şi nu au avut măcar bunul simţ să scrie în ambele limbi, română şi maghiară mesajele pe care doreau să le transmită alegătorilor. Ruşinos. Pentru noi, românii care stăm şi privim cum suntem călcaţi în picioare în propria ţară.

Articole asemănătoare

Un Comentariu

Back to top button