Shares

Şeful Direcţiei Sanitar Veterinare Suceava Petrea Dulgheru a devenit în doar câţiva ani un adevărat nabab. Averea sa creşte văzând cu ochii, aşijderea suspiciunilor că totul se ridică prin metode neortodoxe, din spatele funcţiei pe care o ocupă de cinci ani.

Venit în funcţia de director al uneia dintre cele mai importante instituţii din judeţ pe filiera Gheorghe Flutur, actualul şef al DSV Suceava a reuşit să-şi păstreze fotoliul şi privilegiile balansând ca un Hopa Mitică. Multă lume a crezut că după plecarea lui Flutur din PNL domnia lui Petrea Dulgheru la DSV Suceava se va sfârşi. Nu a fost să fie, pentru că Petrea Dulgheru a ştiut la perfecţie să joace rolul de agent dublu, şi pentru PNL, şi pentru PD-L. Victoria în alegerile din noiembrie 2008 a democrat-liberalilor a venit cum nu se putea mai bine pentru consolidarea poziţiei lui Dulgheru. Operele puse la cale de acesta în primul mandat, din perioada 2005-2009 pot fi definitivate acum. Şi vajnicul şef al DSV Suceava nu a stat prea mult pe gânduri.

Păstrăvării, apartamente, farmacii veterinare, terenuri şi maşini, toate acestea au intrat în posesia familiei Dulgheru, pentru că trebuie spus că o parte din averea acumulată de şeful DSV nu figurează pe numele său direct.

În 2004, averea lui Petrea Dulgheru însuma vreo şase terenuri şi două imobile obţinute prin schimb. După instalarea în funcţia de şef al DSV Suceava a mai cumpărat alte trei terenuri şi un imobil în suprafaţă de 117 metri pătraţi. Nu au fost singurele „achiziţii” ale lui Dulgheru. La ieşirea din Vatra Dornei spre Dorna Arini a răsărit o păstrăvărie şi o cabană (foto jos).

Este locul preferat al lui Dulgheru unde îi adună pe fruntaşii PD-L şi îi omeneşte cu diferite ocazii.

Tot de la începutul mandatului de şef al DSV Suceava, Petrea Dulgheru a fost printre puţinii oameni din Vatra Dornei care a reuşit să acceseze fonduri europene. Cu banii obţinuţi de la Comunitatea Europeană, dar şi cu partea sa de contribuţie, care nu a fost deloc de neglijat, Dulgheru şi-a mai construit pe pârâul Rusca o păstrăvărie, bazine de creştere a păstrăvului şi o căbănuţă (foto jos).

Afacerile nu s-au limitat doar la păstrăvării. În piaţa din Vatra Dornei, familia Dulgheru şi-a deschis o farmacie veterinară, iar aici se pune întrebarea dacă nu a fost vorba de conflict de interese, de vreme ce una din autorizaţii trebuia obţinută chiar de la Direcţia Sanitar Veterinară Suceava.

O altă afacere dubioasă o reprezintă cumpărarea clădirii în care a funcţionat ani buni circumscripţia veterinară din Vatra Dornei. Spaţiul a fost concesionat familiei Dulgheru, iar după câte se pare, în urmă cu aproximativ doi ani a fost cumpărat de actualul şef al DSV Suceava.

Şi cum viaţa de nabab trebuie petrecută acasă, Petrea Dulgheru (foto jos) nu stă prin Suceava prea multă vreme.

Oamenii din Vatra Dornei îl văd zilnic pe acasă, iar deplasarea se face, evident, cu maşina de serviciu a instituţiei, şi cu carburant decontat pentru diferite activităţi în zona de munte.

Dulgheru a încercat să-şi mascheze aceste acumulări de bunuri prin câteva împrumuturi la bănci. Potrivit declaraţiei de avere din 15 iunie 2009, Petrea Dulgheru are contractate trei împrumuturi, în valoare totală de 960.000 de lei, adică 9,6 miliarde de lei vechi. O sumă uriaşă, mai ales dacă ţinem cont că veniturile sale din funcţia de director al DSV Suceava şi din vânzarea păstrăvului, cumulate cu cele ale soţiei, nu sunt dintre cele mai mari. Cârcotaşii spun că cele mai multe afaceri s-au derulat „pe spinarea” DSV Suceava.

Oamenii din subordinea lui Dulgheru ştiu mult mai multe despre ce se întâmplă în instituţie, iar reprezentanţii firmelor controlate la ordinul şefului DSV Suceava au şi ei câte ceva de spus. Şi nu puţine lucruri.