Brigada Diverse

Ne lasă Ponta cu ochii în soare?

Ultimele informaţii apărute la nivel naţional indică formarea a 10 regiuni prin noul proiect de împărţire al ţării.

Printre acestea nu se va regăsi şi Bucovina, aşa cum ne-a anunţat premierul Victor Ponta acum două săptămâni, ci altele două care să-i mulţumească pe liderii cu greutate din PSD. Concret, ar fi vorba de două regiuni în zona centrală a ţării, una cu capitala la Braşov şi cealaltă cu capitala la Sibiu, în locul uneia singure, aşa cum era preconizat până acum. O altă regiune este Dobrogea, formată doar din judeţele Constanţa şi Tulcea, adică acolo unde circarul Radu Mazăre şi adormitul din maşina de serviciu, Nicuşor Constantinescu sunt baroni fără adversari.

Sigur, sunt informaţii apărute pe surse, care nu au caracter de adevăr absolut, dar uneori acestea sunt mai credibile decât orice declaraţie pe care o guiţă câte un oficial al vreunui partid sau al vreunei instituţii a statului.

victor ponta

Dacă se va întâmpla aşa, iar Bucovina va rămâne de căruţă nu ne rămâne decât să ridicăm mâinile în sus şi să spunem: „Suntem nişte proşti!”. Regionalizarea României este o telenovelă gen „Tânăr şi neliniştit”, căruia îi lipseşte un singur ingredient: o dezbatere publică serioasă în fiecare judeţ, cu argumente pro şi contra, cu explicaţii istorice, economice, culturale şi de perspectivă.

Practic, o problemă extrem de serioasă a unei întregi naţiuni se reduce la şuşanele, dezinformări şi sforărăi trase la chiolhanuri pe bani publici şi nu numai. O ruşine naţională din care vom avea de pierdut cei mai mulţi dintre noi.

Ce se întâmplă acum este similar cu atitudinea dictatorială a lui Stalin, care printr-un creion bont ne-a furat o grămadă de teritorii. Poate părea o comparaţie deplasată, dar dacă regiunile nu se vor clădi pe poziţii foarte solide nu vom face altceva decât să sădim ură, iar această vrajbă se va perpetua şi va creşte în timp şi totul se va întoarce împotriva celor mici şi amărâţi.

Ai grijă, Victore. Istoria s-ar putea să te ţină minte şi ca un politician care a schimbat în bine România, dar, mai grav, ca pe groparul ţării. Decizia e în pixul tău.

Articole asemănătoare

5 Comentarii

 1. Un BORFAȘ cu privirea piezișă și vorba mieroasă!

  Deja sunt prea multe minciunile debitate de acest poltron și prea evidente diferențele dintre promisiunile electorale și realitatea unui an de guvernare.

  Rezumabile într-un singur cuvânt: ȚEAPĂ!

  Ar trebui ca toată media suceveană să impună un boicot publicistico-informativ la adresa acestor bagabonți din Bucale. Noi nu existăm pentru ei, pe cale de consecință nici ei nu trebuie să mai constituie pentru noi un subiect de prezentare și analiză.

  Cu derbedei dintr-ăștia mincinoși e bine să nu te înhami la drum. Iar atunci când ești nevoit s-o faci, e bine să păstrezi distanța de 10 yarzi față de potlogari, simultan cu verificarea existenței ceasului și a portofelului. Nemernicii ăștia sunt în stare să te facă pe față, cu zâmbetul pe buze.
  Niște TÂLHARI!

 2. regionalizarea e un subiect fals, ce distrage atentia de la gravele probleme economice, sociale, morale. Regionalizarea se poate face, precum „marile reforme” in vremuri mai bune, mai linistite si de o oarecare prosperiate. Invrajbirea idioata a cetatenilor din judete e o bazaconie. Niciodata un sucevean nu va fi frate cu unul din Botosani sau Iasi. De Bucovina nu mai zic nik, ca oricum e o pista falsa şi gresita o alta aiureala. Bucovina a existat intre 1775-1918. Punct. Iar despre Ponta, cine isi mai inchipuie ca zice vreodata adevarul? Un alt produs perfect aproape al sistemului ticalosit şi un rebut pe masa istoriei nationale. Cam atat.

 3. Imi place de dv.ca vad atata curaj de a spune adevarul despre politicienii nostri.Eu aveam impresia ca sunt singuru care nu-i pot suporta dar vad ca mai sunt si altii.Intr-adevar trebuie sa dam cu ei de pamant ca nu mai tine,iar pe deasupra ne cred prosti si ne mint cu nerusinare nemernicii.Jos cu ei ca prea mult am suferit si suferim in continuare.

 4. NU MAI SPUNE, MAI „CURAJOSULE”! SA-TI REPRODUC NISTE LIMBI LA BUCILE POLITICIANULUI FLUTUR&GASCA DIN TRECUTUL NU CHIAR ASA DE INDEPARTAT? SAU S-A STRANS ROBINETUL, ACUM IN OPOZITIE-FATA DE RESURSELE DE FINANTARE-FIIND, SI LAUDATORII AU DEVENIT BRUSC DEZAMAGITI, SCARBITI, DEZILUZIONATI SAMD?
  DE BARA DE MAISUS E VORBA!
  SI LA FOND: PARCA NE VEDEAI SCLAVII VIENEI SI ACUM VREI REINFIINTAREA UNEI REGIUNI INVENTATA TOCMAI DE VIENA? CA PANA LA 1775 N-A EXISTAT CONSTRUCTIA ASTA ADMINISTRATIVA! A EXISTAT TARA DE SUS A MOLDOVEI, DAR CU UN TERITORIU MULT MAI MARE DECAT DUCATUL INFIINTAT DE AUSTRIECI. ASA CA DACA E SA SE REINFIINTEZE CEVA, ACEL CEVA TREBUIE SA FIE ACEASTA ENTITATE, DE LA CERNAUTI, HOTIN IN JOS PANA PE LA ROMAN.
  IN REST FACI JOCURI POLITICE, CAND PENTRU UNUL, CAND PENTRU ALTUL, DUPA CUM BATE… CONTUL?

 5. Mda.Gogule ai dreptate,dar scrie mai maruntel ca ocupi prea mult spatiu,apoi obosesti si tu. Oricum esti simpatic la a spune adevarul.Sa-ti traiasca familia cu tine in frunte.Tine steagul sus.Pa.

Back to top button