Shares

Cătălin Nechifor, fost preşedinte al organizaţiei judeţene PSD Suceava şi fost preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava este, începând de ieri, şi fost PSD-ist.

Asta pentru că s-a alăturat proiectului politic iniţiat de Victor Ponta, şi el fost premier al României, fost preşedinte al PSD România şi fost PSD-ist. În stilul caracteristic, cu o glumiţă, Nechifor a explicat de ce a ales să plece din PSD: „pentru că nu puteam decât să fiu Pro România”.

Acum doar timpul va decide dacă a fost un pas corect, dictat de oportunism, sau sfârşitul politic al lui Cătălin Nechifor. Oricum, cert era de mai multă vreme că el s-a situat în afara PSD, după ce a criticat în mod public alocarea de fonduri de la nivel naţional către judeţul Suceava.

Formarea acestui nou partid a fost doar portiţa care i-a permis lui Nechifor să plece din PSD, un partid în care oricum nu mai avea nici un viitor.

nechifor ponta

În opinia mea, apogeul carierei a fost câştigarea funcţiei de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, în iunie 2012, o victorie pe care nu a ştiut să o gestioneze. Apropo, atunci şef al Guvernului nu era chiar Victor Ponta? Dacă ar fi stat mai mult pe la birou şi mai puţin pe acasă în mandatul 2012-2016, Cătălin Nechifor era şi astăzi preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava.

Eu chiar stau şi mă întreb la viitoarele alegeri cu ce tupeu se va duce Nechifor la primarii din judeţ pentru a-l ajuta. Şi spun asta gândindu-mă că în mandatul său de şef al administraţiei judeţene stăteau primarii cu orele pe la uşa sa, aşteptând să fie primiţi, iar de alte multe ori să vină măria sa la muncă.

Cătălin Nechifor a avut în mână un partid şi funcţia de şef al administraţiei judeţene Suceava. Nu l-a împiedicat nimeni să fie cel mai bun. Poate doar propriile greşeli şi lipsa de activitate şi iniţiativă.

Aş spune că în acest moment Cătălin Nechifor a încălecat o mârţoagă sau chiar un cal mort. Dar cum niciodată să nu spui niciodată să vedem dacă viitorul nu ne rezervă ceva surprize. Apropo, pe fostul senator Ovidiu Donţu nu îl resuscitaţi?