Brigada Diverse

De ce trebuie să se autosesizeze DNA

Nu ştiu cine şi-a pus semnătura pe modificările operate în caietul de sarcini de la Zona de Agrement Tătăraşi, dar ştiu că lucrurile nu sunt deloc în regulă.

Dacă s-au furat sau nu bani cu ocazia lucrărilor derulate acolo tot nu ştiu. Nici dacă au existat înţelegeri prealabile între oameni din Primăria Suceava şi cei de la Victor Construct.

În schimb, ştiu că procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, fie ei de la Suceava sau de la structura centrală de la Bucureşti, ar trebui să se autosesizeze în acest caz. Sunt singurii în măsură să facă lumină în această afacere care ridică extrem de multe semne de întrebare.

Sunt singurii în măsură să afle dacă sumele achitate se regăsesc şi în teren, cine a semnat că este de acord cu schimbarea prevederilor din caietul de sarcini, cine a semnat procesul verbal de recepţie şi a dat „bun de plată”.

parchete dna suceava

Am fost întrebat de ce stă aşa impasibil DNA-ul când vine vorba de Suceava. Nu am un răspuns exact, dar cred că are legătură cu faptul că anumite persoane au susţinere temeinică din partea Serviciului Român de Informaţii. Poate ar fi timpul ca şi SRI să-şi ridice mâna protectoare şi să lase ca o anchetă cerută de tot mai multă lume să se poată derula fără oprelişti.

Şi da, vocea oamenilor din Suceava este tot mai puternică şi ar fi timpul să se facă auzită şi la etajul patru al clădirii în care îşi desfăşoară activitatea parchetele. Dacă nici în acest caz, sfidător spun eu, nu se va demara o anchetă, Suceava îşi poate lua adio de la o dezvoltare ulterioară pe baze reale.

E un strigăt de disperare pe care eu l-am simţit din discuţiile cu sucevenii, din ceea ce oamenii scriu pe site-uri sau pe reţelele de socializare. Aceşti oameni care doresc să afle adevărul despre modul cum s-a derulat contractul de la Zona de Agrement Tătăraşi merită să afle dacă banii cu care contribuie la bugetul local s-au cheltuit aiurea, chiar dacă e vorba de nepricepere sau, mai grav, dacă s-a făcut cu bună ştiinţă şi cu bani oferiţi drept mită.

Oricare ar fi concluzia e la fel de grav şi cineva trebuie să răspundă. Nu vreau ca nimeni să ajungă la puşcărie, dar să dea banii înapoi, asta da. Să plătească pentru incompetenţă sau pentru că au închis ochii cu bună ştiinţă. Cred că e notă de plată corectă.

Articole asemănătoare

Back to top button