Shares

Suceava are în Parlamentul de la Bucureşti un senator. Bine, are cinci senatori, dar de unul dintre ei este foarte posibil să nu fi auzit prea multe.

Se numeşte Mihai Neagu şi singurele momente în care s-a remarcat au fost cele în care a schimbat partidul.

Mai nou, de mai bine de jumătate de an, senatorul Neagu este preşedinte al UNPR Suceava, o formaţiune pe care are toate şansele s-o arunce la groapa de gunoi a istoriei politice din România.

Mihai Neagu a visat că UNPR va face alianţă cu PSD la alegerile locale şi în felul acesta partidul în fruntea căruia se află va prinde nu ştiu câte posturi de consilieri, eventual şi niscai primari şi viceprimari.

Ei bine, toate acestea sunt sunt doar plăsmuirea minţii senatorului invizibil din punct de vedere politic. PSD nu-i vrea pe oamenii lui Oprea la locale decât în măsura în care vreun prost din teritoriu va accepta o alianţă punctuală.

mihai neagu

 

Părăsit de oamenii care au făcut parte din structura UNPR Suceava, Mihai Neagu nu pare să realizeze că are o mare problemă. Înconjurat de o parte din foşti membri PP-DD, senatorul preşedinte de partid crede că va schimba lumea şi va rupe gura târgului la alegerile locale din iunie.

Că nu va fi aşa se va convinge pe propria piele peste câteva luni, dar după câte se pare, Neagu nu este preocupat absolut deloc de această chestiune.

Singurul aspect care-l interesează este ca la alegerile parlamentare din toamnă să prindă încă un loc pe listele comune, cel puţin la ora actuală, PSD-UNPR. Dar cu scorul de maxim 2% pe care-l va obţine în judeţul Suceava, Mihai Neagu s-ar putea să aibă o mică surpriză: să nu conteze pentru cei de la Bucureşti şi să rămână cu buzele umflate.

Oricum, Mihai Neagu nu a înţeles nimic din politică, iar după ce va părăsi această scenă va fi la fel de nedumerit de ceea ce i s-a întâmplat ca şi acum când este ditamai preşedintele de partid.