Shares

Suceava a arătat astăzi ca un oraş aflat în inima unui deşert. Nori uriaşi de praf s-au ridicat pe întreg parcursul zilei, provocând disconfort şi nemulţumire pentru suceveni.

Vântul care a suflat în rafale a ridicat tot praful rămas pe străzi ca urmare a lucrărilor haotice efectuate de firmele care se ocupă cu schimbarea reţelelor termice, de apă şi canalizare. Şi cum nu era puţin praf, norii luau uneori forma unor fuioare similare celor din iernile cu crivăţ puternic.

Plimbarea de astăzi i-a costat pe toţi cei care au fost pe afară destul de scump. După câteva „adieri” de vânt, părul şi hainele s-au umplut de mizerie, ochii îţi lăcrimează, iar în gură se simt doar asperităţi.

Tot răul spre bine. Spre binele altora. Al ACET-ului, de exemplu, care va emite facturi mai mari, deoarece consumul de apă a crescut astăzi vertiginos, baia sau duşul după o ieşire prin Suceava fiind o condiţie obligatorie.

Şi uite aşa, când nu ploua şi nu-i noroiul cât Casa Poporului, suntem bombardaţi cu nori de praf. E un coşmar care nu se mai termină, şi pe care sucevenii sunt obligaţi să-l suporte încă vreo doi ani.