Români şi locuri

În Belize

Doru Halip continuă cu un nou episod din lungile sale călătorii prin lume. Astăzi ne vorbeşte despre Belize, o ţară aflată în Caraibe şi pe care aş numi-o ţară a contrastelor.

Continui povestea mea cu imagini din Belize. Ţara în care ajungeam cu vase de croazieră ce făceau Caraibele de Vest. După cum cred că ştiţi, Belize este pe coasta de est a Americii Centrale în Marea Caraibilor şi are ca vecini Mexic şi Guatemala.

În afara paradisului tropical, a celei mai lungi bariere de corali din emisfera vestică, Belize reprezintă o combinaţie unică a modernului şi rusticului. Pentru mine, cele mai interesante lucruri pe care le-am văzut sau făcut în Belize au fost: turul unde ne scufundam şi întâlneam rechini, ruinele mayase Altun Ha unde a fost găsit capul zeului soare sculptat în jad şi care a devenit simbol naţional şi vizitele în piaţa de fructe şi legume din Belize. Mâncărurile care se găsesc mai peste tot sunt fasole roşii, orez simplu şi pui. Orez cu fasole este un fel de mâncare preparată cu condimente picante şi lapte de cocos, pentru a da gustul specific belizean. Plantaţiile de citrice sunt abundente, aşa că portocale şi grapefruit proaspete erau peste tot, la fel şi papaya, ananas şi banane. Cei trei sau patru atoli din emisfera vestică sunt situate în apropierea coastei belize şi reprezintă o atracţie deosebită pentru scufundători.

Articole asemănătoare

Un Comentariu

  1. greu de comentat intr un sens sau altul. am avut sansa sa vizitez[pe banii atcuiva] peninsula yucatan, adica teritoriul din mexic vecin cu belize(teritoriu pratic britanic pentru necunoscatori). sunt locuri care nu au nimic comun cu romania si practic nici cu europa din multe puncte de vedere. america latina poate oferi oricui experiente de neuitat.

Back to top button