Shares

Aşa după cum era de aşteptat şi cum preconizau toţi specialiştii, noua centrală termică a municipiului Suceava nu va fi gata în termen util pentru a asigura căldura la iarnă.

Nu mă miră nici replierea recentă a primarului Ion Lungu, care începe să-şi ia măsuri de siguranţă pentru a nu se trezi cu tot oraşul ridicat în cap, deşi dacă vor îngheţa de frig, sucevenii ştiu în capul cui trebuie să spargă toate oalele. Ieri, edilul Ion Lungu a început să bată şaua ca să priceapă măgarii de suceveni, iar pentru a rămâne în picioare vrea să gândească strategii alternative pentru încălzirea oraşului.

Sunt doar vorbe pentru fraieri, pentru că, în realitate, primarul Lungu are deja totul pregătit în cele mai mici amănunte.

Iar strategia a fost gândită cu ani înainte, iar acum este doar pusă în aplicare. Insolvenţa Termica a fost doar un pas din acest lanţ al slăbiciunilor, dar probabil că primarul nu a luat în calcul că acolo vor veni administratorii judiciari care îi vor putea pune beţe în roate.

ion lungu

Chiar şi pentru această situaţie nedorită a existat o variantă salvatoare. Practic, 75% din bunurile de la Termica, asta însemnând nu doar terenuri, ci şi clădiri, başca utilaje, se află în proprietatea Primăriei Suceava. Printre acestea se numără şi centrala pe huilă, astfel încât aceasta poate fi pornită la ordinul lui Ion Lungu în cel mai scurt timp.

Bineînţeles, activitatea va fi concesionată sau oferită într-o altă formă noilor baroni ai energiei termice din Suceava, austriecii de la Schweighofer, cei care au intrat hoţeşte în asocierea privind noua centrală termică.

Şi uite aşa, Ion Lungu va bifa o nouă victorie şi va poza ca salvator al Sucevei, într-o situaţie prezentată în culori nu dintre cele mai grozave. Peisajul este creat artificial şi asta pentru ca eroul să fie cât mai mare la final, nu-i aşa?

Nu sunt singurele măgării care se fac pe spatele defunctei Termica, iar zilele următoare voi veni şi cu alte dezvăluiri despre ceea ce se petrece acolo.

În final, cineva va avea de câştigat. Şi nu puţin, ci sume enorme. Cine va fi acela sau cine vor fi cei care vor zâmbi vom afla nu peste foarte mult timp.

Există însă o certitudine: sucevenii pierd pe linie şi vor avea zile grele în viitor.