Brigada Diverse

O directoare pe termen lung şi multe semne de întrebare

La Colegiul Tehnic „Samuil Isopescul” e zarvă mare după ce un cadru universitar din Cluj-Napoca a atins-o deloc ortodox pe directoarea Michaella Melinte. Nu ştiu de partea cui o fi dreptatea în disputa celor doi, dar altceva vreau să subliniez.

În lunga perioadă de când conduce instituţia, Michaella Melinte „s-a lipit” de mai multe scandaluri, dar de fiecare dată a reuşit să iasă neatinsă.

Oamenii din anturajul ei spun că nici nu se va întâmpla nimic atâta timp cât „proptelele” funcţionează.

Şi nu de azi de ieri, ci de ani buni. Aşa se face că mai toate sesizările care o vizau pe Michaella Melinte au fost băgate sub preş, ceea ce este de natură să-i descurajeze şi pe alţi temerari cu gânduri necurate.

Zvonurile îl dau ca principal protector pe Vasile Monacu (foto), adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava.

vasile monacu

Acum vreo doi ani, presa locală a scris despre o afacere cel puţin imorală. Monacu şi-a făcut uşi pentru casa proprie şi personală la atelierul Colegiului Tehnic „Samuil Isopescul”. Nu am stat să analizez dacă legea îi permitea acest lucru, dar chiar dacă nu e nimic ilegal tot nu avea ce căuta acolo. Probabil că reducerile de sezon i-au luat minţile lui Vasile Monacu şi nu a mai putut raţiona logic. Sau poate că la mijloc o fi altceva ce mie îmi scapă.

Tot la Monacu ar mai fi ajuns şi o plângere a secretarei Colegiului Tehnic „Samuil Isopescul”. Rezultatul? Nu s-a întâmplat absolut nimic, iar alte persoane din IŞJ Suceava cred că nici la ora asta nu ştiu de acea sesizare.

Ultima dintre reclamaţii la adresa Michaellei Melinte a venit din partea preşedintelui Comisiei de Examen 796 de bacalaureat, conferenţiarul universitar doctor Aurel Maxim, de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca.

Ce credeţi că a făcut Vasile Monacu cu cele scrise negru pe alb de Aurel Maxim? A băgat raportul în sertar şi a apoi a mărturisit că nu se verifică ce spune omul. Cum o fi ajuns la concluzia asta nu-mi pot da seama, de vreme ce nu a existat nici o comisie de anchetă care să analizeze totul.

Sunt trei situaţii diferite, toate tratate în acelaşi mod de Vasile Monacu. Repet, nu bag o acuz pe Michaella Melinte. Dar, pe acest Vasile Monacu îl pot. Pentru că nu mi se pare normal să ia decizii fără să cerceteze. A stabili verdicte înainte de a verifica e la fel de periculos ca procentajul nesimţit de promovabilitate de la bacalaureat. Un examen pe care tot Vasile Monacu l-a gestionat în judeţul Suceava şi care pentru mine ridică alte semne de întrebare. Nu o spun doar eu, o spun şi părinţii, şi profesorii şi elevii cu care am vorbit. A fost un furt pe faţă, la care Monacu e părtaş, fie că recunoaşte, fie că preferă să bage capul în nisip.

Articole asemănătoare

2 Comentarii

  1. cea mai proasta directoare din suceava si o imputita a lasat o gramad de oameni fara loc de munca o sa aibe o gramada de dusmani laexamene de titularizare din 2009, a scos pe cine a vrut si a lasat cunostintele ei sa copie trebuie data si ea afara si face si manevre cu bani spaga e o mare mafiota

  2. Directorii Colegiului sa-si scrie demisiile. Sau ISJ sa-i dea afara de pe posturile ce le ocupa de 15 ani. Oare cine are dreptate?

Citiți de asemenea
Close
Back to top button