Shares

După lupte seculare care au durat aproape patru zile, cacadârul a dispărut.

Autorităţile administraţiei publice locale din Suceava au făcut ceea ce trebuiau să facă: au tăiat acel copăcel crescut aiurea lângă trecerea de pietoni din apropierea Casei de Cultură.

O operaţiune extrem de simplă şi de scurtă durată a redat normalitatea. Se prea poate să spună cineva că e vorba doar de un mic amănunt. Într-adevăr, unul mic, dar care poate face diferenţa. Diferenţa între viaţă şi moarte, între un pieton sănătos şi unul schilod, între un şofer curat şi unul cu dosar penal.

cacadir taiat

Iar când mă gândesc la aceste posibile diferenţe nu mi se mai pare că e vorba doar de un simplu amănunt.

Stau şi mă întreb de ce se intervine doar după ce presa semnalează o serie de lucruri sau când există o presiune din partea oamenilor, aşa cum s-a întâmplat şi cu asfaltările de pe strada Oituz, culmea, tot din municipiul Suceava. Oricum, un răspuns cert nu am.

Revenind la cacadâr, mă bucur că acesta a dispărut, iar simpla vizionare a fotografiilor de dinainte şi de după este concludentă.

cacadir centru

 

În rest, sper că existe cât mai mulţi oameni care să semnaleze anomaliile din acest oraş, pentru că doar aşa, prin mediatizare şi tragerea de mânecă a autorităţilor, se poate merge spre ceea ce ne dorim cu toţii: spre normalitate.