Shares

Probleme pentru familia ex-prefectului Orest Onofrei. Mai bine zis pentru bunul mers al afacerilor firmelor fostului senator PDL.

Zilele trecute, Tribunalul Suceava a admis cererea de intrare în insolvenţă depusă de administratorul firmei Perla Suceviţei, Viorel Berceanu, de loc din Afumaţi-Ilfov.

Firesc, apare întrebarea ce legătură este între Viorel Berceanu şi familia Onofrei. Este, pentru că în tentativa de a ascunde ceva, nu ştiu ce anume, fratele fostului senator, Dănuţ Onufrei (da, aşa este corect, fraţii au nume diferite) a schimbat numele firmei Dagida Exim SRL Rădăuţi în SC Perla Suceviţei SRL. Tot cu aceeaşi ocazie, a fost schimbat şi administratorul, fiind numit acest Viorel Berceanu.

Totuşi, familia Onofrei a păstrat controlul asupra firmei Perla Suceviţei, acţionar principal, cu 100.000 de acţiuni, ceea ce reprezintă 98% din totalul acţiunilor, fiind Dănuţ Onufrei. Ceilalţi doi acţionari, cu câte 200 de acţiuni fiecare sunt Viorel Berceanu şi Florin Cristian Bogdaniuc.

Cererea de intrare în insolvenţă a fost admisă pe data de 22 octombrie, iar motivul este legat de datoriile uriaşe pe care fosta Dagida Exim le-a adunat. Este vorba de creanţe de aproape 17 milioane de lei, ceea ce înseamnă aproximativ 3,7 milioane de euro.

orest onofrei

Iată cum sunt distribuite aceste creanţe, cu SC Reifenpneus Import-Export Cornetu, judeţul Dolj, în top, cu o datorie de 8.727.393 de lei. Urmează BRD, care are de recuperat de la firma fratelui senatorului Orest Onofrei suma de 3.326.461 de lei, SC Caroli SRL Arbore, cu 1.617.120 de lei, Mol România, cu 889.136 de lei şi RCG Distribution Marginea, cu 858.011 de lei. Cu o datorie de 580.766 de lei figurează şi Rompetrol Downstream, ANAF, cu 47.615 de lei şi E.ON, cu 32.967 de lei.

Interesant, pe lista datornicilor apare chiar şi Dănuţ Onufrei, care vrea să recupereze de la propria firmă suma de 662.137 de lei, dar şi o altă firmă a familiei Onofrei, Dagida Trans SRL Marginea, care s-a înscris la masa credală cu creanţe de 113.092 de lei.

Toate aceste probleme au apărut la numai un an de la ieşirea de la putere a PDL, în condiţiile în care firmele controlate de familia Onofrei nu dădeau nici un semn de slăbiciune. O fi doar o simplă coincidenţă sau încep să tragă clopotele pentru familia fostului senator şi prefect de Suceava?