Shares

Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, colonelul Dan Hoffman, a supărat pe cineva şi i s-a pus gând rău.

Zilele acestuia la conducerea ISU Suceava par numărate, mai ales după ultimele evenimente petrecute săptămâna trecută. Ce s-a întâmplat de fapt.

Marţi, Dan Hoffman a fost convocat la o şedinţă la Bucureşti, cu toţi şefii de inspectorate din ţară, şedinţă coordonată de colonelul Ioan Burlui, fost şef al ISU Suceava până în iunie 2013, când a fost numit şef al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, funcţie pe care a devenit titular după concursul din această toamnă.

În timp ce actualul şef interimar al ISU Suceava se afla la convocarea de la Bucureşti, la el acasă era mare deranj. O echipă a Corpului de Control al IGSU a descins la sediul ISU Suceava şi a luat la puricat mai multe apecte din activitatea derulată în ultima jumătate de an. Ţinta evidentă a fost colonelul Dan Hoffman, care la revenirea de la Bucureşti a primit şi el un chestionar din parte celor veniţi în control.

colonelul Dan Hoffman

După câte se pare, actualul şef al ISU Suceava nu este pe placul unora, iar printre ei se numără şi colonelul Ioan Burlui, iar pentru a-l înlocui din funcţie trebuie să i se găsească o serie de nereguli. Oricum, totul s-a făcut în mod pervers. Eu te chem la convocare, ştiu că nu vei fi în unitate preţ de două zile, iar în acest interval îţi trimit pe cap controlul. Nu miroase a făcătură?

Ultimele informaţii spun că Dan Hoffman va fi chemat la Bucureşti pentru a fi cercetat disciplinar, deşi există şi varianta de a i se sugera să se retragă liniştit pentru a lăsa locul altei persoane, cineva agreat atât la Bucureşti, cât şi la Suceava. Iar faptul că mai multe persoane îşi doresc funcţia de şef al ISU Suceava nu este nici un secret.

Toate acestea se leagă de faptul că în curând se va organiza concurs pentru funcţia de şef al ISU Suceava, ori dacă ai primit vreo sancţiune de curând nu mai poţi participa, deci alesul are drum liber spre vârf.