Shares

Gheorghe Flutur este tras de mânecă. Nu de cineva din opoziţie, ci de un om din propriul partid.

Aurel Olărean, primarul din Rădăuţi, l-a lovit sub centură pe Gheorghe Flutur şi i-a cerut să restabilească disciplina în cadrul PD-L. Nemulţumirea lui Olărean a plecat de la boicotul consilierilor locali rădăuţeni, care îl ignoră pur şi simplu şi votează deschis alături de aleşii PSD, PNŢCD şi PNL.

„Cred că a sosit momentul când preşedintele Flutur trebuie să se pronunţe clar în problema primarului de Rădăuţi, în asigurarea sau nu a unei majorităţi în Consiliul Local, dar şi în celelalte probleme”, a spus Aurel Olărean.

Este o problemă pe care am semnalat-o în urmă cu o lună aici pe blog, iar Olărean nu a făcut decât să confirme haosul care domneşte în sânul organizaţiei municipale a PD-L Rădăuţi şi că acolo contează doar propriile interese, aspect valabil şi pentru actualul primar, nu doar pentru consilieri.

Pentru a fi şi mai credibil în faţa lui Flutur, primarul din Rădăuţi a lansat ideea că ar putea candida pentru un alt partid la viitoarele alegeri. Rămâne de văzut cine va avea o influenţă mai mare pe lângă Gheorghe Flutur pentru a-şi asigura sprijinul: Aurel Olărean sau Petru Carcalete? Pentru că, în acest moment cele două tabere sunt atât de vizibile, chiar şi de la Bucureşti, iar interesul fiecăruia dintre cei doi combatanţi este obţinerea sprijinului partidului la alegerile locale de peste doi ani.

Deocamdată, Carcalete pare a fi în avantaj în toată disputa. Declaraţiile de presă ale lui Olărean nu au fost digerate prea bine de Gheorghe Flutur. „Îi sugerez lui Aurel Olărean să discute mai întâi în partid şi nu în presă”, a fost răspunsul sec al lui Flutur. Cu alte cuvinte, grupul disidenţilor lui Carcalete este pe punctul de a câştiga o victorie. Până la victoria finală însă va mai curge multă apă pe Suceava.

Notă: Între Gheorghe Flutur şi Aurel Olărean, în ultima vreme se află mereu cineva. În fotografie  fostul ministru al Transporturilor, Radu Berceanu, în lupta de zi cu zi Petru Carcalete.