Shares

Solul pădurilor devine mănos în anumite perioade. În popor se spune că după anumite ploi apar şi ciupercile.

La fel se întâmplă şi în politica suceveană, acolo unde personaje uitate de multă lume, alegători, ca să fie clar pentru toată lumea, dar care încă visează la tot soiul de oportunităţi şi, mai ales, funcţii publice, îşi fac apariţia din nou în lumina reflectoarelor.

Poate cel mai elocvent exemplu este Angela Zarojanu, fost viceprimar al municipiului Suceava, fost subprefect de Suceava, şi care de luni bune era activă doar pe la diferite manifestări cultural-artistice din oraş. Zâmbetul de mezzosoprană a cucerit multe inimi, dar nu ale alegătorilor, ci ale unor politicieni.

Aşa se face că printr-o adevărată minune, Angela Zarojanu a ajuns prim-vicepreşedinte al organizaţiei municipale a PDL Suceava. Sincer, pentru PDL cred că nu este absolut nici un câştig, mai ales că vorbim despre o persoană care a schimbat până acum 3 partide, ApR, PNL, iar acum PDL.

angela zarojanu

Iar Angela Zarojanu nu este singura persoană reşapată după alegerile recente din PDL. Pe aceeaşi linie se află şi Monica Săndulescu, plecată fără prea multă glorie din PP-DD, de notorietate fiind şi scandalurile în centrul cărora s-a aflat în perioada când ocupa funcţia de director al Direcţiei de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Suceava.

Monica Săndulescu a devenit preşedinte zonal în organizaţia municipală PDL, cu rang de vicepreşedinte în Biroul Permanent Local, o funcţie destul de importantă în partid.

Un alt personaj care şi-a făcut apariţia la PDL este Marian Ionescu, fost primar al Sucevei în perioada 2000-2004, membru al PD, PSD, PDL, PP-DD. După evoluţia sa, poate fi numit, fără teama de a greşi, un aventurier politic, care doreşte să tragă acum un ultim as şi să prindă vreo funcţie care să-i permită să stea în hibernare încă vreo patru ani, aşa cum s-a întâmplat în fruntea Primăriei, apoi în calitate de viceprimar (cum, nu ştiaţi că Marian Ionescu a fost şi viceprimar în perioada 2004-2008?), consilier personal al primarului Ion Lungu (oare ce sfaturi i-o fi dat?) şi, nu în ultimul rând, director al Sucursalei Suceava a Poştei Române. Debarcat din această ultimă funcţie, Ionescu a mers pe cartea PP-DD, fără a obţine ce şi-a dorit, sfârşind prin a fi exclus din acest partid.

Cu acest trio, Zarojanu-Săndulescu-Ionescu nu cred că pentru PDL se va face primăvară prea devreme. Dar, până la urmă, e opţiunea fiecărui partid ce creşte şi ce propune electoratului. Iar după alegeri se va vedea şi cine a greşit.