Brigada Diverse

Orbul găinilor şi curajul căzător

Oricât aş vrea nu-l pot ocoli pe Petrea Dulgheru. La conferinţa de presă organizată ieri la sediul Direcţiei Sanitar Veterinare Suceava, Dulgheru s-a făcut roşu, vineţiu, s-a bâlbâit şi a încercat să vândă gogoşi ziariştilor.

Întrebat de ce nu îşi trimite subordonaţii în control la piaţa ţărănească din faţa Prefecturii Suceava, Petrea Dulgheru a găsit un răspuns halucinant: cică această piaţă nu trebuie să respecte normele unei pieţe agroalimentare. Cu alte cuvinte, în buricul târgului se vând cuie şi termopane, nu şuncă şi brânză.

Şi pentru a-şi justifica afirmaţia că nu e vorba de o piaţă agroalimentară, şeful DSV Suceava a spus candid că nu a văzut acel banner alb cu verde care a stat agăţat printre copacii din parcul central câteva luni bune. Pentru că memoria îi joacă feste, am să-i arăt şi o fotografie lui Petrea Dulgheru. E din ziua de 8 martie. Şi pentru că acum a văzut-o şi şi-a adus aminte, cred că Petrea Dulgheru era sub imperiul vorbelor istorice pe care le-a sorbit din gura lui Gheorghe Flutur cu ocazia întâlnirilor de la Consiliul Judeţean Suceava şi de aceea nu a avut timp să vadă bannerul.

După ce a ocolit problema reclamei, Petrea Dulgheru şi-a umflat muşchii şi a recunoscut că sunt probleme pe linie de igienă la piaţa ţărănească din centrul oraşului. Curajul i s-a urcat la cap şi a anunţat că va trece la închiderea acestei pieţe. S-a înmuiat imediat şi a bătut în retragere. Închiderea nu mai era închidere, ci doar schimbarea locaţiei într-o destinaţie pe care nu a putut-o preciza. Fronda de la început s-a transformat în doar câteva minute într-o retragere lamentabilă, iar închiderea şi mutarea au devenit doar chestiuni ipotetice.

Nu e prima oară când Petrea Dulgheru se vrea cocoş. O altă scenă de vitejie de-a sa a fost acum vreo doi ani, la Mitocu Dragomirnei, când se bătea cu cărămida în piept că va amenda conducerea mănăstirii cu câteva sute de milioane de lei vechi. Ca şi acum, a fost doar un foc de paie, iar amenda de la Mitocu Dragomirnei s-a volatilizat până la Suceava. Şi atunci, ca şi acum, era implicat preşedintele Consiliului Judeţean Suceava Gheorghe Flutur. Să fie doar o simplă coincidenţă că s-a ajuns la acelaşi deznodământ?

Articole asemănătoare

Back to top button