Shares

Gheorghe Flutur a primit o palmă de unde se aştepta mai puţin, din propria casă.

Ceea ce nu a fost în stare opoziţia de tinichea din Suceava a reuşit un singur om. Cel care i-a întors spatele preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, după ce fusese răsplătit cu funcţii importante la nivel judeţean, a fost şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, Petru Carcalete.

Prin mişcarea pe care a făcut-o, Carcalete nu a făcut altceva decât să-şi arate nimicnicia. A demonstrat că-l interesează doar propria persoană şi nimic altceva. Iar acest traseism politic şi oportunismul de care dă dovadă nu cred că vor fi trecute aşa uşor cu vederea nici de foştii săi colegi din PD-L şi nici de electoratul rădăuţean.

Chiar dacă Gheorghe Flutur nu s-a pronunţat în cazul ex-şefului de la învăţământ, opinia exprimată de Orest Onofrei cred că reflectă exact ce simte preşedintele CJ Suceava.

„Din punct de vedere personal, domnul Carcalete este o foarte mare dezamăgire. El este prietenul meu şi nu neapărat din punct de vedere politic. De 20 de ani am trecut împreună peste toate bătăliile politice, fie în acelaşi partid, fie în aceeaşi alianţă. Din acest motiv, gestul lui este mai mult o lovitură personală decât una politică”, a fost declaraţia lui Orest Onofrei.

Iar dacă o extrapolez şi la Gheorghe Flutur nu cred că greşesc cu ceva. Pentru vicepreşedintele PD-L pe România este şi o pată de imagine la nivel naţional, ideea de forţă şi unitate pe care Flutur a promovat-o sfărâmându-se brusc.

Cât despre candidatura lui Petru Carcalete cred că acesta nu are prea multe şanse de câştig în faţa lui Aurel Olărean. Deşi ultimul nu-mi inspiră nici un fel de încredere şi despre asta am tot scris, nu-l văd capabil pe Carcalete să-i convingă pe rădăuţeni că este mai bun decât actualul primar. Până la confirmarea acestor opinii mai avem de aşteptat doar trei luni.