Shares

Organizaţia judeţeană a PD-L Suceava a comandat un sondaj de opinie în Vatra Dornei pentru a afla cam câte procente ar aduna Ilie Boncheş, omul pe care vor să-l scoată în faţă la alegerile din iunie 2012.

Sondajul a fost efectuat zilele trecute de o firmă specializată din Suceava, iar rezultatele vor fi cunoscute în scurt timp. Se pare însă că datele preliminare nu sunt prea încurajatoare pentru democrat liberali şi pentru Ilie Boncheş, care s-ar situa în preferinţele electoratului dornean după actualul primar, liberalul Ioan Moraru, dar şi în spatele social-democratului Cezar Ioja.

Semne deloc dătătoare de speranţe, mai ales că nici PD-L nu stă prea bine în sondaje, singurul cârlig prin care ar mai putea câştiga voturi fiind o campanie agresivă cu Gheorghe Flutur în frunte.

Chiar şi aşa, şansele de câştig ale lui Boncheş în faţa lui Ioja şi Moraru sunt extrem de mici, astfel încât nu ar mira pe nimeni ca PD-L să vină cu o altă opţiune pe ultima sută de metri.

Boncheş a mai candidat pentru funcţia de primar şi la alegerile din anul 2008, din partea PSD Vatra Dornei, când a ajuns în turul al doilea fiind învins de Ioan Moraru.

Propunerea de a-l scoate în faţă pe Boncheş, deşi acesta era membru PSD, a părut oarecum surprinzătoare, dar democrat liberalii au fost obligaţi de împrejurări să găsească o alternativă.

Iniţial, candidatul PD-L pentru funcţia de primar în Vatra Dornei a fost desemnat Petrea Dulgheru, şeful Direcţiei Sanitar Veterinare Suceava, dar acesta a declinat oferta „din motive personale”. De fapt, Dulgheru s-a retras după ce a constatat că are prea puţine procente în sondaje şi nu ar avea şanse reale de a câştiga Primăria.