Brigada Diverse

Pardău, pus la zid de pensionarii dorneni

Deputatul PD-L Dumitru Pardău şi viceprimarul municipiului Vatra Dornei, Mircea Rusu, sunt puşi la zid de pensionarii Asociaţiei Dorna 2003.

Prin intermediul unei scrisori deschise, semnată de Ion Nastasă, preşedintele Asociaţiei pensionarilor din zona Vatra Dornei, cei doi lideri democrat-liberali sunt criticaţi pentru modul în care au înţeles să le mulţumească celor care i-au votat la alegerile din 2008.

„Noi, pensionarii dorneni, am aşteptat să vă exprimaţi punctul de vedere în faţa celor v-au dat, în 2008, votul de încredere vizavi de modificările pe care parlamentarii PDL vor să le aducă Legii. Dar nu aţi făcut acest lucru. Şi am dori să credem că nu din laşitate. V-am aşteptat în stradă, în locurile publice pe care le-aţi <onorat> cu prezenţa în campania electorală. Şi n-aţi venit. Am vrea să credem că nu de ruşine. Ruşinea că nu aveţi verticalitatea unor oameni politici capabili să ia atitudine faţă de ceea ce li se pregăteşte pensionarilor – şi nu numai lor – de colegii dumneavoastră de partid”, se arată în scrisoarea Asociaţiei Pensionarilor Dorna 2003.

Lui Pardău şi lui Rusu li se fac şi calcule care arată că pentru fiecare punct de pensie, oamenii pierd câte 110 lei, iar consecinţele nu pot fi decât sinuciderea unei categorii sociale defavorizate.

„Noi, umiliţii pensionari pe care v-aţi sprijinit în campania electorală şi de care aţi uitat imediat ce v-aţi aşezat confortabil în scaunele Puterii, aşteptăm să ne daţi un răspuns. Cinstit. Aşa cum şi noi, la rându-ne, am fost cinstiţi cu dumneavoastră”, au opinat pensionarii dorneni.

Aceştia le-au amintit portocaliilor că 80% dintre pensionari au venituri mai mici de 1.000 de lei, iar 70% dintre aceştia chiar sub pragul de 550 de lei, sume care nu le permite oamenilor să-şi plătească medicamentele şi facturile de încălzire pentru la iarnă.

„În ceea ce vă priveşte pe dumneavoastră, domnule deputat Dumitru Pardău, ar trebui să vă gândiţi de cel puţin două ori înainte de a vota o lege împotriva celor c-au trimis în Parlamentul României”, este concluzia nemulţumiţilor din Vatra Dornei.

Trebuie să remarc că este pentru prima dată când pensionarii din această zonă a judeţului iau atitudine împotriva deputatului Dumitru Pardău. E şi acesta un semn că PD-L pierde teren. Dar ce mai contează pentru Dumitru Pardău acest amănunt, când afacerile sale au prosperat şi continuă să se dezvolte.

Articole asemănătoare

Citiți de asemenea
Close
Back to top button