Partidul Democraţiei Limitate

Democraţia din interiorul PD-L Suceava este doar o mască jalnică. Mai degrabă un mim cu un actor, eventual ceva rezerve, şi restul figuranţi.
La aproape doi ani de la înfiinţarea acestui partid, prin fuziunea dictată de la Cotroceni, PD-L nu a reuşit încă să organizeze alegeri.
Aşa se face că la nivel de judeţ conducerea este asigurată de omul orchestră Gheorghe Flutur şi de oamenii care reuşesc mai bine să-i intre pe sub piele.
Până şi dictatorii Corneliu Vadim Tudor şi Gigi Becali ar fi invidioşi pe un asemenea mod de organizare. Ei, dictatorii adicătălea, care s-au chinuit să organizeze alegeri, chiar dacă au alergat singuri, şi tot s-au gândit că trebuie să dea o aură de democraţie. În teritoriu, Gheorghe Acatrinei a fost ales în stil comunist, dar alegeri au existat.
PD-L nu a considerat că ar fi necesare aceste alegeri. Şi asta în doi ani de democraţie pur sânge.
Unii membrii de partid ajung la conferinţele de presă fără prea mare tragere de inimă şi fără subiecte serioase. Nu că ar fi o mare noutate pentru politica suceveană, dar printre democrat liberali au apărut nemulţumiri, iar alegerile sunt văzute ca o izbăvire. Deocamdată, nu s-au transformat decât într-o Fata Morgana.
Din gaşca de parlamentari, aleşi sau recrutaţi, pe la conferinţele de presă, ca să vorbim doar de exemplele vizibile, apar doar vreo 2-3. Deputatul Ioan Balan este unul, senatorul Orest Onofrei al doilea, alţii mai apar meteoric, gen Sanda Maria Ardeleanu, iar restul sunt aproape invizibili.
Multe voci spun că subiectele dezbătute sunt trimise în plic de Gheorghe Flutur, iar la conferinţele de presă nimeni nu se abate de la linia trasată.
Propunerea ar fi ca Partidul Democrat Liberal să-şi schimbe numele. Să păstreze iniţialele, pentru a nu induce alegătorii în eroare, dar cu altă denumire, cum ar fi Partidul Democraţiei Limitate.
Urmasii lui Emil Bdonaras si Emil Bobu