Shares

Ceea ce astăzi s-a dorit a fi lansarea candidatului USL pentru Primăria Suceava s-a dovedit o piesă jalnică, cu doi actori submediocri.

Anunţată pentru ora 10.00, conferinţa de presă a fost amânată pentru ora 12.00, pentru ca în final să aibă loc la ora 13.00. Probabil că celor doi, Băişanu şi Nechifor, le-a luat prea mult timp să repete scenele care s-au consumat în faţa camerelor de luat vederi şi a aparatelor de fotografiat.

S-au îmbrăţişat, s-au pupat şi puţin a lipsit să nu-i văd plângând unul pe umărul celuilalt. Dar probabil că scena asta o vom vedea în actul doi, în seara zilei de 10 iunie, când vor vedea rezultatele alegerilor pentru Primăria Suceava şi pentru Consiliul Judeţean Suceava. Şi vor avea timp să plângă liniştiţi, fără ca presa să-i mai deranjeze.

Cei doi mi se par veniţi din alt film. Au anunţat că vor obţine 80% din funcţiile de primar şi tot pe acolo în ceea ce priveşte numărul de consilieri locali. Eu am convingerea că nu vor obţine nici jumătate din ceea ce trâmbiţează, iar dacă îşi închipuie că organizaţiile cărora li s-a impus un candidat unic din tabăra „parteneră” vor trage la aceeaşi căruţă sunt idealişti, ca să nu-i numesc altfel.

Interesant este că la marea lansare a candidatului Alexandru Băişanu nu a fost prezent nici un parlamentar din partea PSD Suceava. Spune şi asta multe despre ceea ce se petrece în această pseudo alianţă numită USL Suceava.

Şi nu trebuie uitat nici momentul de dimineaţă, când „actorii” şi-au făcut încălzirea la măturat. Au aflat de acţiunea la care primarul Ion Lungu merge constant în fiecare primăvară, de vreo 8 ani încoace, şi au încercat să-şi atragă simpatia alegătorilor. Eu cred că au mai bifat o pagină ridicolă. Iar fotografia de mai jos spune mai multe decât aş încerca eu într-o mie de cuvinte.