Brigada Diverse

Patinatori prin bugetul local

Toate ziarele de astăzi scriu că pe 1 decembrie se va deschide patinoarul artificial din Suceava. Benefic pentru toţi iubitorii sportului cu patine, mai ales că preţurile de intrare au rămas cele de anul trecut.

Marea problemă e că meteorologii anunţă temperaturi cu mult peste media multianuală, undeva în jurul a 12-13 grade Celsius.

Din punct de vedere al instalaţiei de frig a patinoarului nu vor exista impedimente, mai ales că a fost inaugurată acum doi ani. La vremea respectivă, Primăria Suceava a cheltuit în jur de 8 miliarde de lei vechi pentru modernizările de la patinoar. Ideea înlocuirii instalaţiei de frig era aceea de a reduce cheltuielile ca urmare a consumului de energie electrică. Nu ştiu ce economii va mai face Primăria Suceava, administratorul patinoarului, în această perioadă. La temperaturi de 13 grade Celsius, aşa cum arată prognozele meteo cel puţin pentru zilele de 1 şi 2 decembrie, factura la energie electrică va fi extrem de ridicată.

patinoar suceava

Înclin să cred că şi această deschidere a patinoarului, cu program pentru iubitorii sportului de la prânz până la 19.30, când temperaturile externe sunt şi cele mai ridicate, este tot o măsură cu caracter electoral.

Şi asta în condiţiile în care meteorologii preconizează răcirea vremii după data de 4 decembrie. Cu alte cuvinte, deschiderea patinoarului putea fi amânată cu câteva zile. S-ar fi făcut o oarecare economie în bugetul şi aşa zdrenţuit al Primăriei Suceava, iar iubitorii patinajului ar fi înţeles cum stă situaţia.

Din păcate, politica pare să fie mai presus de interesele comunităţii şi de calculele economice ale unui an marcat de o profundă criză economică.

Articole asemănătoare

Back to top button