Shares

PD-L Suceava este ca o stână fără câini. Degeaba încearcă Gheorghe Flutur să ne arate că în partidul din care face parte totul e sub control, pentru că în realitate nu e deloc aşa.

Exemplul permanent se numeşte Aurel Olărean. Nu e nevoie să mai spun că e primar doar când are chef, iar asta se întâmplă extrem de rar. Olărean este un soi de bufon al Primăriei Rădăuţi. Nu trece săptămână în care să-l aflăm pe Aurel Olărean pe prima pagină a ziarelor. Pentru el, palmele pe care le primeşte din partea presei reprezintă un motiv de mândrie.

Curioasă este însă atitudinea şefilor săi pe linie de partid. Nu e nici un secret că actul de guvernare erodează. Iar dacă mai eşti şi primar într-un oraş unde toată lumea se cunoaşte cu toată lumea, aşa cum este Rădăuţiul, percepţia oamenilor despre cel care administrează oraşul este şi mai clară.

Nu aceeaşi părere o are şi Aurel Olărean, care o ţine dintr-un scandal în altul. Se ceartă nu doar cu foştii duşmani, ci, mai nou, şi cu colegii săi de partid, cu cei care l-au ajutat în campania electorală din 2008.

Cam asta e imaginea pe care edilul şef din Rădăuţi şi-o formează în mod curent.

După cum l-am perceput pe Aurel Olărean, aceste scandaluri nu-l afectează nici cât negru sub unghie. Mă miră însă pasivitatea lui Flutur, care nu pare capabil să-l ţină în frâu pe Olărean.

Unul din motive ar fi prietenia pe care primarul din Rădăuţi o are cu actualul preşedinte al României, Traian Băsescu, şi de care s-a prevalat de câteva ori pentru a-şi scăpa pielea. Ori, în faţa lui „Zeus” nimeni nu scoate un sunet, iar preşedintele Consiliului Judeţean Suceava ştie că e mai bine să nu-l superi pe comandantul suprem, chiar cu riscul de a pierde în 2012 una din cele mai importante primării ale judeţului Suceava.

Ultima victimă a lui Olărean este colegul său de partid, viceprimarul Simion Sticleţ, care a avut surpriza să-şi găsească biroul încuiat. Iar pentru ca bătaia de joc să fie dusă până la capăt, la un moment dat pe uşa biroului a găsit şi un bileţel: „Renovare, termen 30 iunie 2012”.

Sticleţ nu este singurul democrat-liberal din Rădăuţi pe care Aurel Olărean şi l-a ridicat în cap. Uniţi de aceeaşi ură, în barca anti-Olărean se mai află şi Dumitru Mihalescul, unul dintre cei mai potenţi suceveni din punct de vedere financiar, dar şi Petru Carcalete, şeful Inspectoratului Şcolar al Judeţului Suceava. Asta ca să-i amintim doar pe doi dintre duşmanii de moarte, la care se mai adaugă alţii, iar lista se măreşte zilnic.